Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide is een compacte en kleurrijke plant met opvallende bloemen die een lichtroze tot donkerpaarse kleur hebben. De bladeren van deze plant zijn vlezig en ovaalvormig, en hebben een intens groene kleur. Deze plant bloeit rijkelijk en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, mits hij voldoende zonlicht krijgt. De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is daardoor een populaire keuze voor decoratie in huis. Deze plant vereist weinig onderhoud en is daardoor ook geschikt voor beginnende plantenliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en zonlicht nodig en is goed bestand tegen verschillende omgevingscondities. Het is een sterke kamerplant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het liefst staat de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje met wat ochtend- of avondzon is prima. Te felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en voelt zich het best bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme plek in huis en vermijd tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme locatie te houden voor optimale groei en bloei.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de lucht in huis schoon te houden. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een plant die de luchtkwaliteit in huis verbetert.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om deze temperatuur zo stabiel mogelijk te houden.

 • Je kunt de plant voorzichtig snoeien om dode bladeren en bloemen te verwijderen. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De Kalanchoe houdt van een lichte vochtigheid in de grond, maar pas op voor te veel water geven. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels in water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen voor je opnieuw water geeft.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide heeft een lichte en goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik een mix van potgrond met grof zand of perliet om de afwatering te verbeteren. Ververs de potgrond elk jaar of wanneer de wortels de pot volledig hebben opgevuld.

  De Kalanchoe plant gedijt het beste in goed doorlatende, licht zure potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels van de plant te lang nat blijven staan. Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor een gezonde groei en bloei.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water wanneer de grond droog aanvoelt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Besproei de bladeren af en toe met water om eventuele insecten weg te spoelen. Vermijd het gebruik van chemicaliën, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken en extreme temperatuurwisselingen. Een constante temperatuur zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn, niet te droog en niet te vochtig. Een normale kamertemperatuur met een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor deze plant. Regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De Kalanchoe Wizard Iloide heeft weinig bemesting nodig en kan gedijen op gewone potgrond. Gebruik tijdens de groeiperiode een vloeibare meststof voor kamerplanten om de plant gezond te houden. Overbemesting kan leiden tot wortelverbranding en schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide is een compacte en kleurrijke plant met opvallende bloemen die een lichtroze tot donkerpaarse kleur hebben. De bladeren van deze plant zijn vlezig en ovaalvormig, en hebben een intens groene kleur. Deze plant bloeit rijkelijk en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, mits hij voldoende zonlicht krijgt. De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Iloide staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is daardoor een populaire keuze voor decoratie in huis. Deze plant vereist weinig onderhoud en is daardoor ook geschikt voor beginnende plantenliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.