Petunia 'Fantasy Pink'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Fantasy Pink' is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende roze bloemen. De bloemen hebben een fantasierijke tekening die doet denken aan schilderijen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders aan. De Petunia 'Fantasy Pink' is ideaal voor hangmanden, bloembakken of borders. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia planten zijn geen groenblijvende planten. Ze zijn eenjarig en moeten elk jaar opnieuw geplant worden in de tuin.

  Petunia 'Fantasy Pink' is niet winterhard en kan niet overleven bij lage temperaturen. Het is daarom belangrijk om de plant binnen te halen tijdens koude periodes. Voor een optimale groei en bloei dient de plant beschermd te worden tegen vorst.

  Petunia 'Fantasy Pink' is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven, regelmatig bemesten en het verwijderen van verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en te beschermen tegen vorst.

  Petunia's moeten ongeveer 20-30 cm uit elkaar geplant worden. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Petunia's hebben minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze langgerekt groeien. Het is aan te raden om Petunia's in de volle zon te planten voor de beste resultaten.

  De Petunia 'Fantasy Pink' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd wateroverlast. Over het algemeen is het voldoende om de plant een keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt het een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om deze insecten aan te trekken.

  Tuinplanten zoals de Petunia 'Fantasy Pink' dragen niet per se bij aan de biodiversiteit, omdat ze vaak speciaal gekweekt zijn voor hun decoratieve eigenschappen en niet als voedsel- of schuilmogelijkheid voor dieren dienen. Voor meer biodiversiteit zou het nuttig zijn om ook inheemse planten in de tuin te hebben.

  Petunia 'Fantasy Pink' bloeit normaal gesproken van mei tot de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en is daarom geschikt om op een zonnige plek in de tuin te planten. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de Petunia 'Fantasy Pink' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Eet geen delen van deze plant omdat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

  Petunia's staan erom bekend geluiden niet te dempen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die worden geplant vanwege hun kleurrijke bloemen. Andere planten, zoals bamboe en lavendel, staan bekend om hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Petunia 'Fantasy Pink' kan regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm van de plant te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Het snoeien kan het beste worden uitgevoerd in het voorjaar of de zomer.

  De Tuinplant Petunia 'Fantasy Pink' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is belangrijk voor deze tuinplant. Zorg voor een vochtige maar goed doorlatende grond. Gebruik eventueel een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  Petunia's gedijen het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur tot neutraal van aard is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende organisch materiaal bevat voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Petunia 'Fantasy Pink' gedijt het beste op een zonnige locatie, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  Tuinplanten zoals de "Petunia 'Fantasy Pink'" hebben winterdekking nodig om te overleven in koude temperaturen. Bescherm de plant met een dikke laag mulch of breng deze naar binnen tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen vorst en extreme weersomstandigheden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Bemest de plant maandelijks voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Fantasy Pink' kunnen gebruik maken van een regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om een algemene meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat je de meststof volgens de aanbevolen dosering toedient voor optimale resultaten.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en stimuleert gezonde groei van tuinplanten. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro.

  Tuinplanten, zoals Petunia 'Fantasy Pink', gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zure meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen ook insecticiden specifiek voor tuinplanten gebruikt worden. Het regelmatig controleren op aanwezigheid van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het bestrijden van plagen.

 • Omschrijving

  Petunia 'Fantasy Pink' is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende roze bloemen. De bloemen hebben een fantasierijke tekening die doet denken aan schilderijen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders aan. De Petunia 'Fantasy Pink' is ideaal voor hangmanden, bloembakken of borders. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.