Skimmia japonica Luwian

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skimmia japonica Luwian is een compacte en langzaam groeiende groenblijvende struik met glanzende donkergroene bladeren. De plant kan in het voorjaar kleine, geurende witte bloemen produceren die later in rode bessen veranderen. Skimmia japonica Luwian gedijt goed in de halfschaduw en is winterhard. Het is een mooie toevoeging aan de tuin borders en kan ook in potten op het terras worden geplant. Regelmatig snoeien kan de vorm en de bloei van de plant bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Skimmia japonica Luwian is groenblijvend, wat betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling, zelfs in de wintermaanden. Deze eigenschap maakt de plant zeer geschikt voor tuinen en borders.

  Het is een winterharde plant die tot -15 graden Celsius kan verdragen. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Verder is snoeien niet vaak nodig.

  De plant heeft doorgaans een ruimte nodig van ongeveer 50 tot 75 cm in de breedte en 50 tot 100 cm in de hoogte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plant om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om de plant op een goede afstand van andere planten te plaatsen, zodat deze voldoende ruimte en licht krijgt om te gedijen.

  Ja, de Skimmia japonica Luwian groeit goed in de schaduw. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, deze plant is zowel vlinder- als bijenlokkend. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan door hun nectar en geur. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin om insecten aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn nectar en pollen. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan de diversiteit aan planten en dieren in uw tuin vergroten.

  De Skimmia japonica Luwian bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant Skimmia japonica Luwian kan het beste geplaatst worden op een locatie met halfschaduw tot schaduw. Volle zon kan zorgen voor verbranding van de bladeren, dus het is beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht. Als de plant toch in de volle zon staat, is het raadzaam om deze regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar. Het consumeren ervan kan leiden tot misselijkheid en braken. Het wordt aanbevolen om de bessen niet te eten en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, de plant Skimmia japonica Luwian heeft geluidsdempende eigenschappen. Dit komt door de dichte bladeren en takken die het geluid absorberen. Het kan daarom een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een plant die geluidshinder vermindert in je tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is regelmatig snoeien aan te raden. Dit kan het beste gebeuren na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant naar wens om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's morgens water, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de nacht valt.

  Zorg voor goede potgrond die licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten. Let op dat de pot voldoende drainage-gaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De Skimmia japonica Luwian gedijt goed in een goed doorlatende en vochtige bodem. Een bodem met een neutrale zuurgraad is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei.

  Skimmia japonica Luwian groeit het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en rijk is aan humus. Zorg ervoor dat de plant beschermd staat tegen harde wind en felle zon.

  Voor een goede winterbescherming kunnen we de plant bedekken met een laag mulch of bladeren. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek in de tuin te plaatsen en deze te beschermen tegen koude wind. Tijdens aanhoudende vorstperiodes kan een extra bescherming zoals een vliesdoek nuttig zijn.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes en de grond moet goed doorlatend zijn. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en voorzie de plant van organische meststoffen in het voorjaar en zomer voor optimale groei. Plaats de plant op een plek met halfschaduw tot schaduw en bescherm hem tegen felle zon.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei te bevorderen. Let op de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Mulch is geschikt voor deze plant om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd te natte grond. Gebruik zo nodig meststoffen speciaal voor zuurminnende planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig inspectie uit te voeren en eventuele plagen handmatig te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, worden ingezet om de populatie van schadelijke insecten te verminderen. Tot slot kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Skimmia japonica Luwian is een compacte en langzaam groeiende groenblijvende struik met glanzende donkergroene bladeren. De plant kan in het voorjaar kleine, geurende witte bloemen produceren die later in rode bessen veranderen. Skimmia japonica Luwian gedijt goed in de halfschaduw en is winterhard. Het is een mooie toevoeging aan de tuin borders en kan ook in potten op het terras worden geplant. Regelmatig snoeien kan de vorm en de bloei van de plant bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.