Guzmania 'Neon'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Neon' er en smuk bromeliad med lyse farvede blade og blomster. Denne plante har en iøjnefaldende neonrosa farve, som straks fanger opmærksomheden. Det er en kompakt plante, som er perfekt til hjemmet eller kontoret. Guzmania 'Neon' kræver lidt pleje og trives godt i et lyst rum uden direkte sollys. Det er en ægte blikfang, som tilføjer en livlig touch til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er nem at passe på. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og placere planten i en lys position. At give planten lidt gødning fra tid til anden vil sikre en sund vækst.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at placere den et sted, hvor den kan modtage tilstrækkeligt indirekte sollys. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys for at undgå forbrænding.

  De Guzmania 'Neon' har brug for cirka en gang om ugen vand. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Om vinteren kan hyppigheden af vanding reduceres.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, så placér den et sted med klart, indirekte lys. Kraftigt sollys kan beskadige bladene og forårsage forbrænding. Det er bedre at beskytte planten mod den skarpe sol.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Varme og høj luftfugtighed fremmer vækst og blomstring af denne type planter. Det er derfor vigtigt at placere planten et varmt og lyst sted.

  De Guzmania 'Neon' blomstrer normalt i månederne marts, april og maj. Blomstringen kan vare fra et par uger til flere måneder.

  Ja, planten Guzmania 'Neon' har luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det er en effektiv plante, der kan absorbere skadelige stoffer og rense luften. Regelmæssig vedligeholdelse af denne plante kan derfor bidrage til et sundere indeklima.

  Ja, planter, der tilhører familien af stueplanter, trives ved temperaturer mellem 15 og 25 grader Celsius. Vær opmærksom på, at ekstreme temperaturer kan føre til skade på planten. Det er derfor vigtigt at opretholde den rette omgivelsestemperatur for sund vækst og blomstring.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Guzmania 'Neon', da planten naturligt forbliver kompakt og ikke har brug for beskæring. De falmede blade kan let fjernes ved forsigtigt at klippe dem af med en skarp saks. Sørg for, at saksen er ren for at undgå infektioner og sygdomme.

  Denne plante skal have regelmæssigt vand, men undgå at vandet står i bladets skål. Giv planten vand med lunkent vand ved stuetemperatur. Lad jorden næsten tørre mellem vandingerne.

  Planten trives bedst i en let pottemuld, der er godt drænet. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke gennemblødt. Brug en pottemuld, der er specielt sammensat til stueplanter, for optimal vækst og blomstring.

  Jordkvaliteten er af stor betydning for vækst og sundhed af indendørs planter. Sørg for en godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer og en let sur pH-værdi. Undgå for våd eller for tør jord, da det kan føre til rodædelighed eller udtørring af planten.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt ved en let stuetemperatur. Sørg for at holde jorden fugtig ved regelmæssigt at vande den. Giv planten lejlighedsvis plantenæring for en sund vækst.

  Indendørsplanter skal rengøres regelmæssigt for at fjerne støv og holde bladene rene og sunde. Dette kan gøres ved forsigtigt at tørre bladene af med en blød klud eller skylle planten under lunkent vand. Undgå aggressive rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene.

  De Guzmania 'Neon' har brug for klart, indirekte lys. Så sørg for at placere planten nær et vindue, men undgå direkte sollys. Et sted med tilstrækkeligt lys vil sikre optimal vækst og blomstring af planten.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 15°C og 25°C. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur og beskytte den mod kolde træk eller pludselige temperaturændringer. Temperaturer under 15°C kan resultere i skade på planten.

  Stueplanter, herunder planten i spørgsmålet, trives godt i høj luftfugtighed. Det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt eller placere planten i et fugtigt miljø. En luftfugter kan også hjælpe med at holde luftfugtigheden på et passende niveau.

  Indendørs planter som Guzmania 'Neon' trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for en sund vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt tilpasse den, hvis det er nødvendigt.

  Det er vigtigt at gøde stueplanter regelmæssigt, især i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til stueplanter og undgå overgødning, da dette kan skade planten. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødskning.

 • Beskrivelse

  De Guzmania 'Neon' er en smuk bromeliad med lyse farvede blade og blomster. Denne plante har en iøjnefaldende neonrosa farve, som straks fanger opmærksomheden. Det er en kompakt plante, som er perfekt til hjemmet eller kontoret. Guzmania 'Neon' kræver lidt pleje og trives godt i et lyst rum uden direkte sollys. Det er en ægte blikfang, som tilføjer en livlig touch til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.