Amorphophallus konjac

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Amorphophallus konjac, ook bekend als konjac plant, is een exotische plant die van oorsprong uit Azië komt. De plant heeft een grote, vlezige wortelknol die eetbaar is en vaak gebruikt wordt in de voedingsindustrie. De bladeren zijn groot en palmachtig van vorm, en kunnen tot wel 1,5 meter breed worden. De bloem van de Amorphophallus konjac is opvallend en heeft een onaangename geur die insecten aantrekt voor bestuiving. Deze plant gedijt goed in vochtige, warme omgevingen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en gedijt goed bij normale kamertemperaturen. Het moet wel regelmatig worden bemest tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant het liefst op een lichte plek zonder direct zonlicht. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  De Amorphophallus konjac houdt niet van direct zonlicht en heeft het liefst een plekje met indirect licht. Zet de plant daarom op een wat meer schaduwrijke plek in huis. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte aangezien het een tropische plant is en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om zijn optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

  De plant bloeit meestal in de maanden augustus en september en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de "Amorphophallus konjac" plant staat erom bekend de lucht te zuiveren door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar luchtzuiverende kamerplanten.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor deze kamerplant.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij de bladeren verwelken of bruin worden. Verwijder dan de dode delen met een scherpe schaar. Gebruik handschoenen bij het snoeien om huidirritatie te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de groeiperiode heeft de plant meer water nodig dan in de rustperiode.

  Voor deze plant is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Voeg regelmatig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Gebruik een vochtige doek om eventuele vuil of vlekken voorzichtig te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Amorphophallus konjac heeft helder, indirect zonlicht nodig. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant ten minste 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is ongeveer tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, zoals vorst. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de luchtvochtigheid tussen de 60% en 80%.

  De Amorphophallus konjac gedijt het beste in licht zuur tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en ontwikkeling van de plant negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met behulp van specifieke bodemverbeteraars.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Gebruik geen te stikstofrijke meststof om het risico op verbranding van de wortels te verminderen. Minder bemesting is nodig tijdens de wintermaanden wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  Amorphophallus konjac, ook bekend als konjac plant, is een exotische plant die van oorsprong uit Azië komt. De plant heeft een grote, vlezige wortelknol die eetbaar is en vaak gebruikt wordt in de voedingsindustrie. De bladeren zijn groot en palmachtig van vorm, en kunnen tot wel 1,5 meter breed worden. De bloem van de Amorphophallus konjac is opvallend en heeft een onaangename geur die insecten aantrekt voor bestuiving. Deze plant gedijt goed in vochtige, warme omgevingen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.