Torenia fournieri 'Clown Plum'

Torenia fournieri

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Torenia fournieri 'Clown Plum' is een compacte en bossige plant met delicate, buisvormige bloemen in een rijke paarse kleur. De bloemen hebben een opvallend wit en geel patroon op hun lichtgekleurde keel. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor hangmanden, borders of containers en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. De 'Clown Plum' voegt een vrolijke en kleurrijke noot toe aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in huiselijke omgevingen. Het vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Torenia fournieri 'Clown Plum' heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste gedijt hij op een plek met helder, indirect licht. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Plaats de plant daarom op een locatie waar hij wat beschutting heeft tegen de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot en met de herfstmaanden. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan bijdragen aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het zorgt voor een natuurlijke filtering van schadelijke stoffen en verbetert de luchtvochtigheid. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten met luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Voorkom grote temperatuurverschillen en tocht.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet te worden gesnoeid, tenzij er dode of beschadigde bladeren of takken zijn die verwijderd moeten worden. Eventueel kunnen lange uitlopers worden ingekort om de plant compacter te houden. Het is belangrijk om te zorgen voor scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef deze plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de plant in een laag water blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om in de winter iets minder water te geven dan in de zomer.

  Het is belangrijk om Torenia fournieri 'Clown Plum' in goed doorlatende potgrond te planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur kwalitatieve potgrond met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,2 wordt aanbevolen voor een optimale groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef eens in de twee weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Besproei de bladeren indien nodig met lauw water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen om de plant niet te beschadigen.

  De "Torenia fournieri 'Clown Plum'" plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in halfschaduw. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden en de bloemen kan verwelken. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedraaid om gelijkmatig licht te ontvangen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 °C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. In de winter kan de plant wel wat koelere temperaturen verdragen.

  De plant heeft behoefte aan een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg voor een vochtige omgeving door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Plaats de plant ook niet in de buurt van radiatoren of andere warmtebronnen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende zuur is om de plant gezond te houden. Een te hoge of te lage pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen voor de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer. Gebruik een algemene vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en bemest spaarzaam.

 • Omschrijving

  De Torenia fournieri 'Clown Plum' is een compacte en bossige plant met delicate, buisvormige bloemen in een rijke paarse kleur. De bloemen hebben een opvallend wit en geel patroon op hun lichtgekleurde keel. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor hangmanden, borders of containers en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. De 'Clown Plum' voegt een vrolijke en kleurrijke noot toe aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.