Saintpaulia City-line Vienna

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia City-line Vienna is een prachtige en compacte kamerplant met unieke paarse bloemen met een witte rand. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de kleurrijke bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving met regelmatig water geven. De Saintpaulia City-line Vienna brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis en bloeit langdurig. Deze plant is perfect voor liefhebbers van bloeiende planten die weinig onderhoud vergen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water en voorkom dat de wortels te nat blijven.

  De Saintpaulia City-line Vienna heeft veel natuurlijk licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei van de plant.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven. Zorg er ook voor dat de potgrond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  De "Saintpaulia City-line Vienna" houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats zonder felle zon. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt of op een afstand van het raam. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Saintpaulia City-line Vienna houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek in huis te plaatsen, uit de buurt van tocht en koude temperaturen. Als de plant te koud staat, kan dit leiden tot groeiproblemen en slechte bloei.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juli en de bloeiperiode kan enkele weken duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, als kamerplant zuivert deze plant de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant groeit het best bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om de Saintpaulia City-line Vienna te snoeien, tenzij er droge of dode bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Als dit het geval is, kun je deze eenvoudig met een scherpe schaar of snoeischaar wegknippen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van een te natte grond. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten in. Geef water aan de basis van de plant om de bladeren droog te houden.

  De Saintpaulia City-line Vienna gedijt het best in een luchtige potgrond die goed vocht vasthoudt en voldoende drainage biedt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een specifieke potgrond voor kamerplanten voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met een speciale voeding voor kamerplanten. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen van het blad. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de plant veroorzaken. Het is ook goed om af en toe de plant onder de douche te zetten om stof en eventuele ongedierte weg te spoelen.

  De Saintpaulia City-line Vienna heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect licht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant dagelijks een aantal uren licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten wordt het best gehouden tussen de 40% en 60%. Een hogere luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel- en rotproblemen, terwijl een te lage luchtvochtigheid de plant kan doen uitdrogen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de luchtvochtigheid aan te passen met behulp van een luchtbevochtiger.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de lente en zomermaanden.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia City-line Vienna is een prachtige en compacte kamerplant met unieke paarse bloemen met een witte rand. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de kleurrijke bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving met regelmatig water geven. De Saintpaulia City-line Vienna brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis en bloeit langdurig. Deze plant is perfect voor liefhebbers van bloeiende planten die weinig onderhoud vergen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.