Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Apricot'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahliablomsten 'Dahlstar Apricot' er en smuk blomst med abrikosfarvede kronblade, der har et strejf af ferskenrosa. Denne dahlia har en kompakt vækst og producerer store blomster på stærke stængler. Det er et populært valg til grænser, blomsterbede og blomsterarrangementer på grund af den iøjnefaldende farve og langvarige blomstring. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Med regelmæssig vanding og gødning vil Dahlia 'Dahlstar Apricot' blomstre rigeligt i løbet af vækstsæsonen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Dahlia 'Dahlstar Apricot' kræver lidt vedligeholdelse og er let at passe som en stueplante. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys er de vigtigste krav til denne plante. Det er også vigtigt regelmæssigt at fjerne visne blomster for at forlænge blomstringstiden.

  Ja, Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Apricot' har brug for masser af lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placér planten på et solrigt sted med indirekte sollys for det bedste resultat. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt for at fremme jævn vækst.

  Dahliaplanten har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen. Hold jorden fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv mere vand i varme perioder og mindre om vinteren.

  Denne plante kan lide en lys placering, men ikke direkte sollys. Det bedste er at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys. For meget sollys kan forbrænde bladene.

  Ja, dahliaen elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et varmt og solrigt sted for at sikre god vækst og blomstring. Temperaturer under 10 grader Celsius kan være skadelige for denne plante.

  Dahlia 'Dahlstar Apricot' blomstrer fra juli til oktober. Blomstringsperioden for denne plante kan variere fra 4 til 6 uger, afhængigt af vækstbetingelser og pleje. Dahlias er kendt for deres lange og farverige blomstringsperiode.

  Ja, de fleste stueplanter har luftrensende egenskaber gennem processen med fotosyntese, hvor de optager CO2 og frigiver oxygen. Dette bidrager til renere luft i hjemmet.

  Ja, planten foretrækker at være på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er en ideel temperatur for plantens vækst og blomstring. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer.

 • Du kan beskære dahlier ved at fjerne visne blomster og blade regelmæssigt. Klip stænglerne lige over et blad eller en sideskud. Beskær ikke planten for tidligt på sæsonen for at give nye blomster mulighed for at vokse.

  Dahlien kræver regelmæssig vanding, især i varme sommermåneder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd, for at undgå rodrot. Giv vand ved plantens basis og undgå at sprøjte vand direkte på bladene.

  For denne plante er det vigtigt at bruge en god kvalitet pottemuld, der er godt drænende. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Tilføj eventuelt lidt gødning for at fremme væksten.

  Dahliablomsten trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Dahlien har brug for regelmæssig vanding og bør placeres et solrigt sted. Fjern regelmæssigt visne blomster og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer ved at gøde den lejlighedsvis. Det er vigtigt at bringe planten indendørs om vinteren, da den ikke er vinterhård.

  For at rengøre planten kan du bruge en blød klud til at fjerne støv fra bladene. Sprøjt planten lejlighedsvis med lunkent vand for at skylle insekter væk og øge luftfugtigheden. Tjek regelmæssigt for døde blade eller blomster og fjern dem for at holde planten sund.

  Dahlien har brug for masser af lys og trives bedst på en solrig placering i huset. Sørg for, at planten får mindst 6 timers indirekte sollys om dagen for at kunne vokse godt. Mangel på lys kan føre til langstrakte, svage stængler og færre blomster.

  Dahlien elsker varme temperaturer og trives bedst mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 15 grader Celsius for at undgå skader. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med sollys.

  En Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Apricot' foretrækker en luftfugtighed mellem 40-60%. Det er vigtigt at sprøjte planten regelmæssigt med vand for at opretholde luftfugtigheden. En for lav luftfugtighed kan føre til udtørring af bladene.

  Dahlier foretrækker neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. For sur jord kan hindre optagelse af næringsstoffer og påvirke plantens sundhed. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Indendørsplanter som Dahlia har regelmæssigt behov for næring for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning specielt til indendørsplanter og følg anvisningerne på emballagen for korrekt dosering. Gød planten i vækstsæsonen, normalt om foråret og sommeren.

 • Beskrivelse

  Dahliablomsten 'Dahlstar Apricot' er en smuk blomst med abrikosfarvede kronblade, der har et strejf af ferskenrosa. Denne dahlia har en kompakt vækst og producerer store blomster på stærke stængler. Det er et populært valg til grænser, blomsterbede og blomsterarrangementer på grund af den iøjnefaldende farve og langvarige blomstring. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Med regelmæssig vanding og gødning vil Dahlia 'Dahlstar Apricot' blomstre rigeligt i løbet af vækstsæsonen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.