Lilium (Oriental Grp) 'Muscadet'

Lilium (Oriental Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium (Oriental Grp) 'Muscadet' is een prachtige en elegante lelie met grote, geurende bloemen. De bloemblaadjes zijn wit van kleur met subtiele roze strepen en vlekjes. Deze lelie bloeit in de zomer en verspreidt een heerlijke zoete geur in de tuin. De plant kan een indrukwekkende hoogte bereiken en staat mooi in zowel borders als in potten op het terras. 'Muscadet' is een populaire keuze voor tuiniers die houden van romantische en sfeervolle bloemen in hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een zonnige plek in huis voor de beste resultaten. Direct zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  De Lilium (Oriental Grp) 'Muscadet' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten om de plant gezond te houden. Houd de grond vochtig, maar niet constant doorweekt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Lilium (Oriental Grp) 'Muscadet' houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om goed te kunnen groeien. Het vermijden van tocht en kou is ook essentieel voor het welzijn van de plant.

  Deze lelie bloeit normaal gesproken in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, lelies zijn luchtzuiverend en helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht. Als kamerplant kunnen ze zorgen voor een schoner en gezonder binnenklimaat. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de luchtzuiverende eigenschappen van de plant verbeteren.

  Ja, Lilium oriental groep ‘Muscadet’ groeit het liefst op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste in een warme en lichte omgeving. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

 • Om de levensduur van de plant te verlengen, is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei deze bloemen tot aan de stengel. Zodra alle bloemen zijn verwijderd, kan de stengel worden afgeknipt tot aan de grond.

  Geef regelmatig water, zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. In de groeiperiode heeft de plant meer water nodig dan tijdens de rustperiode.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding voor bloeiende planten voor een gezonde groei.

  De Lilium houdt van goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te drassig. Vermijd zware kleigrond en voeg organisch materiaal toe voor een optimale groei.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant af en toe met meststoffen voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een vochtige spons. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant indien nodig ook af en toe een douche om stof en insecten weg te spoelen.

  De plant heeft een lichte standplaats nodig en kan goed gedijen op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot langere stelen en minder bloemen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de planten dicht bij elkaar te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging en bruine bladpunten bij kamerplanten.

  De Lilium plant groeit het best in een bodem met een zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt als ideaal beschouwd voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof specifiek voor kamerplanten om de juiste voedingsstoffen te voorzien. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Lilium (Oriental Grp) 'Muscadet' is een prachtige en elegante lelie met grote, geurende bloemen. De bloemblaadjes zijn wit van kleur met subtiele roze strepen en vlekjes. Deze lelie bloeit in de zomer en verspreidt een heerlijke zoete geur in de tuin. De plant kan een indrukwekkende hoogte bereiken en staat mooi in zowel borders als in potten op het terras. 'Muscadet' is een populaire keuze voor tuiniers die houden van romantische en sfeervolle bloemen in hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.