Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Pink'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia 'Dahlstar Pink' is een prachtige dahlia met heldere roze bloemen en een contrasterend donker hart. De bloemen hebben een opvallende sterachtige vorm en zijn zeer decoratief. Deze dahlia groeit tot een gemiddelde hoogte en bloeit in de zomer en herfst, waardoor het een kleurrijke aanvulling is in de tuin of borders. 'Dahlstar Pink' is ideaal voor het toevoegen van kleur en charme aan bloembedden, borders of potten. Deze dahlia trekt ook vlinders en bijen aan en is relatief gemakkelijk te kweken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dahlia's zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en kunnen gedijen in een zonnige plek met regelmatig water geven. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen en af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Pink' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel direct zonlicht voor het beste resultaat. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Pink' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De Dahlia houdt van veel zonlicht, dus het is belangrijk om hem op een plek te zetten waar hij voldoende zon krijgt. Het is echter ook belangrijk om hem te beschermen tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen. Over het algemeen kan de Dahlia goed gedijen op een zonnige plek in huis.

  De Dahlia houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om optimaal te groeien. Te veel kou kan leiden tot problemen voor de plant.

  De Dahlia bloeit van juli tot oktober en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Dahlia planten staan erom bekend de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving in huis.

  Ja, de dahlia (Miscellaneous Grp) houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste bij deze gematigde temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte locatie te plaatsen voor optimale groei.

 • Dahliaplanten moeten regelmatig worden gesnoeid om de bloei te bevorderen en de groei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen door ze net boven een nieuwe loot af te knippen. Snoei in het voorjaar eventuele dode of beschadigde takken weg.

  Geef regelmatig water aan de Dahlia, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Wacht tot de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water aan de wortels en niet op de bladeren.

  De Dahlia plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Vermijd tevens te zware of compacte potgrond.

  De Dahlia plant groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd drassige of te vochtige grond om wortelrot te voorkomen.

  Dahlia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant voldoende zonlicht. Om de bloei te stimuleren, kunt u regelmatig doodkoppen.

  De Dahlia plant kan af en toe stof opbouwen op de bladeren, dit kan eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen weg te knippen om de plant gezond te houden. Voor een algemene reiniging kan de plant ook onder de douche worden gezet.

  De Dahlia heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor de Dahlia is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. Bij lagere temperaturen kan de plant bevriezen en bij hogere temperaturen kan de plant verbranden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Dahlia 'Dahlstar Pink' moet gematigd zijn, met een ideale luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de plant, terwijl te vochtige lucht kan leiden tot schimmelgroei. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Dahlia houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,0. Een bodem met de juiste zuurgraad zorgt voor een goede groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de dahlia gezond en sterk te houden. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en te weinig bloemen. Het is belangrijk om de meststoffen volgens de instructies op de verpakking toe te dienen.

 • Omschrijving

  Dahlia 'Dahlstar Pink' is een prachtige dahlia met heldere roze bloemen en een contrasterend donker hart. De bloemen hebben een opvallende sterachtige vorm en zijn zeer decoratief. Deze dahlia groeit tot een gemiddelde hoogte en bloeit in de zomer en herfst, waardoor het een kleurrijke aanvulling is in de tuin of borders. 'Dahlstar Pink' is ideaal voor het toevoegen van kleur en charme aan bloembedden, borders of potten. Deze dahlia trekt ook vlinders en bijen aan en is relatief gemakkelijk te kweken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.