Peperomia clusiifolia 'Jellie'

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Peperomia clusiifolia 'Jellie' is een compacte en groenblijvende plant met wasachtige, ovale bladeren die een donkergroene kleur hebben met opvallende rode nerven. De bladeren van deze plant hebben een unieke structuur en glanzen lichtjes. De 'Jellie' is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in indirect licht. Het is een ideale plant voor op een bureau, plank of vensterbank en voegt een vleugje kleur toe aan elk interieur. Deze plant is perfect voor mensen die graag planten willen verzamelen vanwege de verscheidenheid aan bladkleuren en -patronen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Peperomia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben niet veel water nodig. Ze gedijen goed bij indirect licht en hoeven niet vaak verpot te worden. Het is belangrijk om de bladeren schoon te houden van stof om de luchtstroom te verbeteren.

  Ja, Peperomia clusiifolia 'Jellie' heeft behoefte aan veel indirect licht om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met helder licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Houd er rekening mee dat te weinig licht ervoor kan zorgen dat de plant langzaam groeit en minder gezond lijkt.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en lichtintensiteit. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef liever te weinig dan te veel water.

  Deze plant houdt niet van felle zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant. Het is daarom beter om de plant uit de directe zon te houden.

  Ja, Peperomia clusiifolia 'Jellie' houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant een warme en lichte plek heeft in huis.

  Peperomia clusiifolia 'Jellie' bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot een maand duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Peperomia planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht binnenshuis. Ze absorberen onder andere koolstofdioxide en produceren zuurstof. Het regelmatig verzorgen van de plant kan bijdragen aan een gezondere atmosfeer in huis.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een stabiele en warme plek te houden om de groei en gezondheid te bevorderen. Kamerplanten zoals deze hebben een constante temperatuur nodig om goed te kunnen groeien.

 • Je kunt de plant snoeien door de uitlopers net boven een bladknoop af te knippen. Dit zal zorgen voor een compactere groei. Gebruik scherpe en schone snoeischaar voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond uitdrogen tussen gietbeurten door. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mengsel dat speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Peperomia clusiifolia 'Jellie' moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. De ideale pH-waarde ligt tussen de 6 en 7. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en dat overtollig water goed kan weglopen.

  De Peperomia clusiifolia 'Jellie' heeft weinig onderhoud nodig en moet regelmatig worden bewaterd, maar pas op voor te veel water geven. De plant gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de bladeren af te nemen om stofophoping te voorkomen.

  Om de plant schoon te maken, kun je gebruik maken van een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Vergeet niet om regelmatig de bladeren af te stoffen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de bladeren voorzichtig af te vegen om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het noorden of oosten.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen. Een constante temperatuur is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze soort is het best tussen de 40% en 60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te besproeien of de plant dichter bij een luchtbevochtiger te plaatsen. Houd de plant weg van tocht en direct zonlicht om uitdroging te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem is geschikt voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen eens in de 2-4 weken een vloeibare meststof. In de herfst en winter is mest minder nodig, slechts eens in de 6-8 weken. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten.

 • Omschrijving

  De Peperomia clusiifolia 'Jellie' is een compacte en groenblijvende plant met wasachtige, ovale bladeren die een donkergroene kleur hebben met opvallende rode nerven. De bladeren van deze plant hebben een unieke structuur en glanzen lichtjes. De 'Jellie' is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in indirect licht. Het is een ideale plant voor op een bureau, plank of vensterbank en voegt een vleugje kleur toe aan elk interieur. Deze plant is perfect voor mensen die graag planten willen verzamelen vanwege de verscheidenheid aan bladkleuren en -patronen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.