Peperomia rubella

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia rubella is een kleine kamerplant met donkergroene bladeren en rode stengels, die een interessant contrast creëren. De bladeren hebben een gerimpeld oppervlak en voelen iets vlezig aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Peperomia rubella gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en de plant af en toe bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en mooie uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft maar matig water nodig en gedijt goed met wat indirect licht. Het is een uitstekende keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, het is beter om de felle zon te vermijden voor deze plant. Het is aan te raden om hem op een plek te zetten met indirect licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Over het algemeen doet de plant het goed in een warme en vochtige omgeving.

  Peperomia rubella bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 1 tot 2 maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in woonruimtes.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden voor een optimale groei. Het kan gevoelig zijn voor koude en tocht.

 • Het snoeien van deze plant is niet strikt noodzakelijk, maar kan wel helpen om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en knip indien nodig lange uitlopers terug. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of vroege zomer.

  Geef de plant matig water, ongeveer eens per week. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant geen voeten in het water heeft staan om wortelrot te voorkomen.

  De Peperomia rubella gedijt het beste in licht vochtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond voor kamerplanten en wat extra cactusgrond is ideaal voor deze plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor deze plant is een luchtige en goed doorlatende potgrond mix. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar houd het wel vochtig. Voeg indien nodig wat extra voedingsstoffen toe om de plant gezond en gelukkig te houden.

  De plant heeft matig water nodig, laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht en geef af en toe wat plantenvoeding. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afnemen met een zachte doek of spons. Gebruik lauwwarm water en eventueel een milde zeepoplossing om eventuele vuilresten te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat je de plant terugzet op zijn plek.

  Houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met voldoende indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Ideale temperaturen voor deze plant liggen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en beschutte plek in huis.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn en mag niet te droog zijn. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% in de ruimte waar de plant staat. Besproei de plant regelmatig met een plantenspuit om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Hierdoor kan de plant optimaal groeien en gezond blijven.

  Voor kamerplanten zoals Peperomia rubella is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Let op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  Peperomia rubella is een kleine kamerplant met donkergroene bladeren en rode stengels, die een interessant contrast creëren. De bladeren hebben een gerimpeld oppervlak en voelen iets vlezig aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Peperomia rubella gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en de plant af en toe bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en mooie uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.