Peperomia puteolata

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia puteolata is een decoratieve kamerplant met ovale bladeren die groen zijn met contrasterende zilveren strepen erop. De bladeren zijn vlezig en hebben een glanzend uiterlijk. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft meestal vrij klein, waardoor het een perfecte plant is voor op een bureau of plank. Peperomia puteolata gedijt goed bij helder, indirect licht en regelmatig water geven, maar ze kunnen ook prima even zonder water. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en past goed in een urban jungle interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • . Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in een lichte ruimte met regelmatig water geven.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant dichtbij een raam op het noorden of oosten voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting van alle bladeren.

  Peperomia puteolata heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de wortels niet in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar het niet blootgesteld wordt aan tocht of kou. Het is belangrijk om de plant niet te dicht bij radiatoren of koele ramen te plaatsen.

  Peperomia puteolata bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die de lucht kan zuiveren. Het is een populaire plant vanwege zijn decoratieve bladeren en luchtzuiverende kwaliteiten.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of radiatoren.

 • Het snoeien van de plant kan het beste worden gedaan door het verwijderen van dode bladeren en takken. Dit kan gedaan worden met behulp van een scherpe schaar of mes. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde en compacte groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de lente en zomer iets vaker water dan in de herfst en winter.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond, en geef regelmatig water maar laat de grond niet helemaal uitdrogen tussen de gietbeurten. Het is ook aan te raden om af en toe wat plantenvoeding te geven tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft behoefte aan indirect licht en regelmatig water geven, maar laat de grond niet te drassig worden. Snoei dode bladeren af en geef af en toe wat voeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd hierbij dat de bladeren te lang nat blijven, om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water voor het schoonmaken van de bladeren.

  De Peperomia puteolata heeft graag helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen of tocht. Een constante, gematigde temperatuur is het beste voor de gezondheid van deze plant.

  Een hoge luchtvochtigheid wordt aanbevolen voor deze plant, dus het is raadzaam om regelmatig te sproeien rond de bladeren. Dit kan helpen om bruine bladranden te voorkomen en de plant gezond te houden. Een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.Het is raadzaam om af en toe de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld potgrond voor kamerplanten.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig, vooral in het groeiseizoen (lente en zomer). Gebruik een speciale vloeibare kamerplantenmest of korrels en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vergeet niet om de plant na bemesting goed water te geven.

 • Omschrijving

  Peperomia puteolata is een decoratieve kamerplant met ovale bladeren die groen zijn met contrasterende zilveren strepen erop. De bladeren zijn vlezig en hebben een glanzend uiterlijk. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft meestal vrij klein, waardoor het een perfecte plant is voor op een bureau of plank. Peperomia puteolata gedijt goed bij helder, indirect licht en regelmatig water geven, maar ze kunnen ook prima even zonder water. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en past goed in een urban jungle interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.