Calibrachoa Million Bells Terracotta

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Million Bells Terracotta is een prachtige hangplant met terracotta oranje bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een klokvorm en trekken vlinders en bijen aan. De Calibrachoa is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in zonlicht. Het is een populaire keuze voor hangmanden, bloembakken en borders in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Million Bells Terracotta is een groenblijvende tuinplant. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een constante kleur en structuur in de tuin. Het is een populaire keuze vanwege zijn langdurige groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is niet winterhard en moet tijdens de wintermaanden naar binnen worden gebracht of beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten in de winter. Planten in potten kunnen worden verplaatst naar een kas of serre om ze te beschermen tegen kou.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Houd ook rekening met de omringende planten en hun ruimtebehoeften.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of in de halfschaduw. Het is belangrijk dat hij voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. In de schaduw zal deze plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan de plant wat vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, Calibrachoa Million Bells Terracotta is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan dankzij de nectar in de bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers.

  Deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een gevarieerde en kleurrijke omgeving, wat ook gunstig is voor verschillende dieren. Het is dus zeker een goede toevoeging voor de biodiversiteit in uw tuin.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 5-6 maanden lang.

  Ja, de Calibrachoa Million Bells Terracotta kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en de grond goed vochtig te houden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de plant te consumeren, omdat het mogelijk giftig kan zijn. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Million Bells Terracotta hebben over het algemeen niet het vermogen om geluid te dempen. Deze planten kunnen echter wel helpen bij het creëren van een rustgevende omgeving in de tuin. Het gebruik van andere materialen, zoals grotere planten, bomen en hagen, is effectiever voor geluidsdemping in de buitenruimte.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Knip lange scheuten terug om een bossige groei te stimuleren.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en voorkom dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Het is aanbevolen om eens in de paar maanden de potgrond te vervangen of aan te vullen met voeding.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  De Calibrachoa Million Bells Terracotta gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, minstens 6 uur per dag. Plaats de plant in goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Zorg voor bescherming tegen vorst door de plant te bedekken met stro, bladeren of een dikke laag mulch. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind en regen. Geef de plant in de winter minder water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen, volg de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en houd de plant goed in de gaten.

  Mulch kan worden aangebracht rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het kan ook helpen bij het reguleren van de temperatuur van de grond en het beschermen van de wortels. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten, zoals Calibrachoa Million Bells Terracotta, ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, maar ook niet te basisch voor een optimale groei en bloei van de plant. Je kunt de zuurgraad van de bodem meten met een pH-meter en indien nodig aanpassen met bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan regelmatig controleren op luizen, spintmijten en witte vlieg helpen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten kunnen ook ingezet worden. Een goede luchtcirculatie en voldoende water geven helpt om de plant gezond te houden en ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Million Bells Terracotta is een prachtige hangplant met terracotta oranje bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een klokvorm en trekken vlinders en bijen aan. De Calibrachoa is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in zonlicht. Het is een populaire keuze voor hangmanden, bloembakken en borders in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.