Monopsis Blue Pappillio

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Monopsis Blue Pappillio er en smuk og iøjnefaldende flerårig plante med lyseblå blomster, der ligner sommerfuglevinger. Blomsterne har et iøjnefaldende sort øje i midten og danner en farverig kontrast til det grønne løv. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og på en solrig til halvskyggefuld placering. Blomstringsperioden for Monopsis Blue Pappillio er fra forår til efterår og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne plante er perfekt til grænser, stenbede eller som bunddække i en have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Monopsis Blue Pappillio er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er et ideelt valg til haver, der ønsker at bevare farve og liv året rundt.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Planten er velegnet til haven og bør placeres på et beskyttet sted.

  Denne plante er ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget opmærksomhed. Sørg for tilstrækkeligt med vand og et solrigt sted i haven. Regelmæssig beskæring fremmer vækst og blomstring.

  De Monopsis Blue Pappillio har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads mellem hver plante ved plantning i haven. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Det er også vigtigt at opretholde den korrekte afstand til andre planter for at undgå konkurrence om næringsstoffer.

  Ja, Monopsis Blue Pappillio trives fint i skyggen. Det er en haveplante, der trives godt i beskyttede, skyggefulde områder. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkelig fugtighed og frugtbar jord for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Det anbefales at holde jorden jævnt fugtig, uden at rødderne står i vand. Generelt er det tilstrækkeligt at give planten vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og farverige blomster. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække disse insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med sine blomster. Dette bidrager til bevarelsen af ​​forskellige arter i haven. Derudover skaber planten mangfoldighed og farve i haven.

  De Monopsis Blue Pappillio blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare i flere måneder. Planten er en smuk tilføjelse til haven på grund af den langvarige blomstring.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys og har brug for masser af lys for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme sommerdage. I vintermånederne bør planten beskyttes mod direkte sollys.

  Nej, planten "Monopsis Blue Pappillio" er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan være giftig. Den dyrkes primært som en dekorativ haveplante.

  Ja, bladene fra Monopsis Blue Pappillio har en lyddæmpende effekt. Planten kan derfor hjælpe med at reducere støjgener i haven. Det er en smuk tilføjelse til et grønt miljø.

 • Denne plante kræver ikke regelmæssig beskæring, men døde eller beskadigede grene kan fjernes om foråret. Blomsterstængler kan klippes af efter blomstringen for at fremme væksten. Det er vigtigt at give planten rigeligt med vand efter beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at være konsekvent med vandingen for at holde planten sund.

  Planten har brug for fugtig, veldrænet pottemuld for at trives godt. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men at rødderne stadig kan optage tilstrækkeligt med fugt. Vælg en kvalitetspottemuld specielt designet til haveplanter.

  Monopsis Blue Pappillio trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. En let sur til neutral pH-værdi anbefales. Sørg for, at jorden ikke forbliver for våd for at forhindre rodrot.

  Den Monopsis Blue Pappillio trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  For at beskytte denne plante om vinteren anbefales det at lægge et tykt lag muld rundt om plantens base. Sørg også for, at planten ikke står for vådt, da dette kan øge risikoen for frostskader. I strenge vintre kan det være nyttigt at dække planten med en beskyttelseshætte eller klud.

  Planten har brug for regelmæssig vand og skal have godt drænet jord. Beskær døde blade og blomster regelmæssigt for at fremme væksten. Giv planten næring om foråret for en sund vækst.

  Haveplanter har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering og hyppighed af gødning.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudt. Brug organisk materiale som blade, træflis eller kompost. Forny muldlaget efter behov for at holde planten sund.

  Haveplanter har generelt en præference for en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den. En pH-værdi mellem 6,5 og 7 er ideel for haveplanter.

  Ved skadedyrsbekæmpelse for haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for skadelige insekter som bladlus, trips og hvide fluer. En miljøvenlig måde at bekæmpe disse skadedyr på er ved at skylle dem af med vand eller bekæmpe dem med naturlige rovdyr som marihøns. Hvis skadedyret bliver for stort, kan der også bruges biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  De Monopsis Blue Pappillio er en smuk og iøjnefaldende flerårig plante med lyseblå blomster, der ligner sommerfuglevinger. Blomsterne har et iøjnefaldende sort øje i midten og danner en farverig kontrast til det grønne løv. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og på en solrig til halvskyggefuld placering. Blomstringsperioden for Monopsis Blue Pappillio er fra forår til efterår og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne plante er perfekt til grænser, stenbede eller som bunddække i en have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.