Kalanchoe tubiflora

Kalanchoe niet bloeiend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe tubiflora, ook wel bekend als Mother of Thousands, is een succulente plant afkomstig uit Madagaskar. Deze plant heeft opvallende groen-rode bladeren met kleine babyplantjes die langs de bladranden groeien. De bladeren kunnen tot 60 cm hoog worden en hebben een cilindervormige structuur. Kalanchoe tubiflora bloeit in de zomer met kleine witte bloemen die in een tros groeien. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een zonnige en droge omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef matig water, laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Het is een sterke plant die goed gedijt in kamertemperatuur.

  Ja, de Kalanchoe tubiflora heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van fel zonlicht en kan goed gedijen in een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Zorg er ook voor dat de plant goed wordt geventileerd om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, "Kalanchoe tubiflora" houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen met voldoende licht. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is essentieel voor de gezondheid van deze plant.

  De Kalanchoe tubiflora bloeit meestal in de maanden maart en april, en de bloei kan tot ongeveer 4 weken duren.

  Ja, de Kalanchoe tubiflora plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Ze absorberen schadelijke stoffen en zetten deze om in zuurstof, waardoor de lucht schoner wordt. Het hebben van deze plant in huis kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van deze kamerplant. Zorg er daarom voor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

 • Om de plant in vorm te houden en nieuwe groei te stimuleren, is het aan te raden om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei eventueel lichtjes in de lente om de plant compacter te maken en de groei te bevorderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadigingen te voorkomen.

  De Kalanchoe tubiflora moet matig water krijgen, zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Geef de plant water aan de onderkant om te voorkomen dat er water op de bladeren terechtkomt, dit kan vlekken veroorzaken. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat goede drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe tubiflora gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de groei te stimuleren.

  Kamerplanten hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor de meeste kamerplanten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Geef de plant matig water en vermijd dat de aarde uitdroogt. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je een zachte doek of spons gebruiken die is bevochtigd met lauwwarm water. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Kalanchoe tubiflora heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant direct zonlicht ontvangt, maar vermijd te felle middagzon. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor het beste resultaat.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar het niet te koud of te warm wordt.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Een hogere luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen, terwijl een te lage luchtvochtigheid de plant kan uitdrogen. Zorg voor een optimale luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien en de plant op een geschikte locatie te plaatsen.

  De Kalanchoe tubiflora gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de grond kan helpen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant geen teveel aan meststoffen krijgt om verbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Kalanchoe tubiflora, ook wel bekend als Mother of Thousands, is een succulente plant afkomstig uit Madagaskar. Deze plant heeft opvallende groen-rode bladeren met kleine babyplantjes die langs de bladranden groeien. De bladeren kunnen tot 60 cm hoog worden en hebben een cilindervormige structuur. Kalanchoe tubiflora bloeit in de zomer met kleine witte bloemen die in een tros groeien. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een zonnige en droge omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.