Petunia 'Limelight'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Limelight' is een veelzijdige plant met opvallende, heldergroene bladeren en felgele bloemen die lijken op kleine trompetten. Deze petunia geeft de tuin of het balkon een vrolijke en zomerse uitstraling. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders en bijen aan. 'Limelight' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze petunia is ideaal voor borders, hanging baskets en bloembakken en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia 'Limelight' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de zomer bloeit en in de winter afsterft. Het is dus geen plant die zijn bladeren het hele jaar door behoudt.

  Petunia 'Limelight' is een vorstgevoelige plant en wordt niet beschouwd als winterhard. Het is aan te bevelen om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen.

  Petunia 'Limelight' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een plek met voldoende zonlicht. Ook is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Petunia 'Limelight' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen en te bloeien. Houd rekening met de grootte van de volwassen plant bij het planten in de tuin.

  Petunia 'Limelight' groeit het beste in de volle zon, waar de plant veel zonlicht krijgt. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Limelight' hebben meestal 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In droge periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en felgekleurde bloemen. Het is een ideale keuze voor tuiniers die graag biodiversiteit willen bevorderen in hun tuin. De nectar van de bloemen voorziet de vlinders en bijen van voedsel.

  Petunia's staan bekend om hun aantrekkelijke bloemen en worden vaak gekozen vanwege hun decoratieve waarde in de tuin. Hoewel ze insecten aantrekken, dragen ze niet significant bij aan de biodiversiteit in vergelijking met inheemse planten. Het is daarom aan te raden om naast Petunia's ook andere planten te kiezen die meer bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Petunia 'Limelight' bloeit gewoonlijk van mei tot september en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren. De plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon en gedijen goed in helder zonlicht. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de tuinplant Petunia is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om de Petunia 'Limelight' alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Petunia's staan erom bekend dat ze geen geluidsdempende eigenschappen hebben. Het is geen plant die specifiek ontwikkeld is om geluid te absorberen. Het meeste geluid wordt gedempt door planten met dikke en onregelmatige bladeren.

 • Het is niet nodig om Petunia's te snoeien. Verwijder alleen dode bloemen om nieuwe bloemgroei te stimuleren. Houd de plant compact door regelmatig te knippen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Petunia 'Limelight' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen. Een goede kwaliteit potgrond zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende en vruchtbare bodem, rijk aan organisch materiaal. Ze gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een goede vochtbalans. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Petunia 'Limelight' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag ontvangt. Een goed doorlatende grond is ook belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  Tuinplanten hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Je kunt de plant bedekken met stro, bladeren of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft en dat de wortels niet bevriezen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Kies een zonnige plek met goed doorlatende grond voor de beste resultaten.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Limelight' hebben regelmatig voeding nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de twee weken tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door deze gelijkmatig te verdelen en water te geven na het bemesten.

  Mulchen van de grond rondom deze plant met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het mulchmateriaal moet echter niet direct tegen de stengels van de plant worden gelegd. Verwijder in het voorjaar oude mulch en breng een nieuwe laag aan om de plant te helpen gedijen.

  De Tuinplanten groeien het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. De ideale zuurgraad van de bodem ligt tussen de 6.0 en 7.0. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en spint. Gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen of zeepwater om het probleem aan te pakken. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om de plant en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  Petunia 'Limelight' is een veelzijdige plant met opvallende, heldergroene bladeren en felgele bloemen die lijken op kleine trompetten. Deze petunia geeft de tuin of het balkon een vrolijke en zomerse uitstraling. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders en bijen aan. 'Limelight' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze petunia is ideaal voor borders, hanging baskets en bloembakken en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.