Sansevieria trifasciata 'Black Gold'

Sansevieria trifasciata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sansevieria trifasciata 'Black Gold' is een groenblijvende plant met donkergroene bladeren en gouden randen. Het zijn stevige en langwerpige bladeren die rechtop staan en een opvallende kleurcontrast bieden. De plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in zowel lichte als donkere ruimtes. De 'Black Gold' variant van de Sansevieria is een populaire keuze vanwege zijn unieke uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Het is een perfecte plant voor beginners of mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle toevoeging aan hun interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij kan goed gedijen in verschillende lichtomstandigheden en heeft weinig water nodig. Het is een perfecte plant voor beginners of mensen met een drukke levensstijl.

  Ja, de Sansevieria trifasciata 'Black Gold' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht is ook mogelijk, maar de plant zal langzamer groeien.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Het is voldoende om de plant eens in de 2 tot 3 weken water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht, maar kan ook gedijen in schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om direct zonlicht te vermijden, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant dus op een plek waar hij wat bescherming krijgt tegen felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Direct zonlicht is echter niet nodig en kan zelfs schadelijk zijn voor de bladeren. Plaats de plant dus op een warme plek met indirect zonlicht.

  De Sansevieria trifasciata 'Black Gold' bloeit meestal in de late zomermaanden, zoals augustus en september. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Sansevieria trifasciata 'Black Gold' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is een uitstekende keuze voor binnenruimtes.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen.

 • Sansevieria trifasciata 'Black Gold' kan gesnoeid worden door de bruine en dode bladeren af te knippen met een scherpe schaar of mes. Het snoeien van de plant kan het beste in het voorjaar gedaan worden, zodat de nieuwe groei gestimuleerd wordt. Zorg ervoor dat de bladeren die gesnoeid worden niet te ver teruggesneden worden, om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft weinig water nodig en kan beter te droog staan dan te nat. Laat de grond tussen de gietbeurten goed opdrogen. Geef in de lente en zomer matig water en in de herfst en winter spaarzaam.

  Sansevieria trifasciata 'Black Gold' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om een potgrond te gebruiken die licht vochtig blijft maar niet te nat is. Een mix van potgrond en zand is ideaal voor deze kamerplant.

  De Sansevieria trifasciata 'Black Gold' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, omdat de wortels kunnen gaan rotten. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zowel lichte als donkere ruimtes. Af en toe water geven en de grond goed laten opdrogen tussen de gietbeurten is voldoende. Het is raadzaam om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een vochtige doek gebruiken om ze voorzichtig schoon te vegen. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden, om schimmelvorming te voorkomen. Schoonmaken kan eens in de paar maanden worden gedaan.

  De Sansevieria trifasciata 'Black Gold' gedijt het beste op een plek met helder indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met constante temperatuur en vermijd tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  Sansevieria trifasciata 'Black Gold' gedijt goed bij een gematigde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk dat de lucht vochtig genoeg is, maar niet te vochtig. Een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% is ideaal voor deze kamerplant.

  De Sansevieria trifasciata 'Black Gold' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte bodemverbeteraars. Het behouden van de juiste zuurgraad is essentieel voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben slechts af en toe bemesting nodig, bij voorkeur tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Vergeet niet om de plant regelmatig water te geven en de bladeren af te stoffen voor optimale groei.

 • Omschrijving

  De Sansevieria trifasciata 'Black Gold' is een groenblijvende plant met donkergroene bladeren en gouden randen. Het zijn stevige en langwerpige bladeren die rechtop staan en een opvallende kleurcontrast bieden. De plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in zowel lichte als donkere ruimtes. De 'Black Gold' variant van de Sansevieria is een populaire keuze vanwege zijn unieke uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Het is een perfecte plant voor beginners of mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle toevoeging aan hun interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.