Dendrobium 'Natandia'

Dendrobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dendrobium 'Natandia' is een orchideeënsoort met opvallende bloemen in verschillende tinten paars, roze en wit. De bloemen hebben een delicaat uiterlijk en groeien in trossen aan lange, slanke stelen. Deze plant heeft een compacte groeivorm en is geschikt voor zowel binnen als buiten in een beschutte omgeving. Dendrobium 'Natandia' heeft heldergroene bladeren die mooi contrasteren met de kleurrijke bloemen. Deze orchideeënsoort vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dendrobium orchidee is over het algemeen een gemakkelijke plant in onderhoud. Het heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig. Vermijd tocht en zorg voor een lichte luchtvochtigheid.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem op een plek waar hij voldoende indirect zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige scheuten en minder bloei.

  De plant heeft over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen twee gietbeurten goed kan opdrogen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een plekje in de halfschaduw. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom het beste om de plant te plaatsen op een plek met indirect licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Zet de plant op een warme plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien.

  'Dendrobium 'Natandia' bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Na de bloei kunnen de bloemen wel enige tijd aan de plant blijven zitten voordat ze verwelken.'

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kamerplant met luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Plaats de plant daarom op een plek waar het niet te warm of te koud is.

 • Het is niet noodzakelijk om deze specifieke plant te snoeien, tenzij dode of beschadigde takken verwijderd moeten worden. Verwijder deze takken met een scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden. Snoei bij voorkeur na de bloeiperiode om de groei van nieuwe takken te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Geef tijdens de groeiperiode wat meer water en verminder de watergift in de winter. Het is belangrijk om de plant met zacht water op kamertemperatuur te geven.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die vocht vasthoudt, zoals orchideeëngrond. Het is belangrijk om de wortels niet te laten verdrinken, maar ook niet te laten uitdrogen. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten is van groot belang voor een gezonde groei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is ook belangrijk om regelmatig de grond te controleren en water te geven wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Gebruik eens in de paar weken speciale orchideeënvoeding voor een gezonde groei.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Spuit de plant niet direct met water, maar gebruik een plantenspuit om de bladeren te bevochtigen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  "Dendrobium 'Natandia' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant."

  Ideale temperatuur voor kamerplanten is tussen 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. 's Nachts mag de temperatuur iets dalen, maar houd de omgeving consistent.

  Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd te droge lucht om uitdroging van de plant te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de pH-waarden van 5.5 en 6.5. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan bijdragen aan een gezonde groei van deze kamerplant.

  Kamerplanten zoals deze hebben tijdens de groeiperiode eens in de 2 weken een uitgebalanceerde vloeibare meststof nodig, verminder de frequentie tijdens de rustperiode. Zorg ervoor dat de meststoffen zijn verdund volgens de instructies op de verpakking om wortelverbranding te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een meststof specifiek voor orchideeën.

 • Omschrijving

  Dendrobium 'Natandia' is een orchideeënsoort met opvallende bloemen in verschillende tinten paars, roze en wit. De bloemen hebben een delicaat uiterlijk en groeien in trossen aan lange, slanke stelen. Deze plant heeft een compacte groeivorm en is geschikt voor zowel binnen als buiten in een beschutte omgeving. Dendrobium 'Natandia' heeft heldergroene bladeren die mooi contrasteren met de kleurrijke bloemen. Deze orchideeënsoort vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.