Euphorbia pulcherrima Cortez Candy

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia pulcherrima Cortez Candy, også kendt som julestjernen, er en smuk og farverig stueplante med iøjnefaldende røde og lyserøde blomster. Bladene er mørkegrønne og skinnende og danner en smuk kontrast til de klare blomster. Denne plante er perfekt til højtiderne på grund af sine iøjnefaldende farver og form. Euphorbia pulcherrima Cortez Candy har en kompakt vækstform og kan holdes både indendørs og udendørs, hvis den får den rette pleje. Med sit livlige udseende er denne plante en ægte blikfang i enhver indretning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Euphorbia pulcherrima Cortez Candy er let at vedligeholde. Den har kun brug for vand lejlighedsvis og en lys placering. Sørg for, at planten ikke står i træk.

  Ja, Euphorbia pulcherrima Cortez Candy har brug for meget lys for at vokse godt. Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys om eftermiddagen. Planten foretrækker at stå tættere på et vindue om vinteren end om sommeren.

  Euphorbia pulcherrima Cortez Candy har brug for regelmæssig vanding, ca. 1 gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Om vinteren kan vandbehovet være mindre.

  Planten trives i klart, indirekte sollys og undgår direkte sollys. For meget eksponering for skarpt sollys kan forårsage skade på bladene. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor sollyset filtreres.

  Ja, Euphorbia pulcherrima Cortez Candy elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten er placeret et sted uden træk og hvor temperaturen forbliver stabil. Det er vigtigt, at planten ikke udsættes for kolde temperaturer.

  Euphorbia pulcherrima Cortez Candy blomstrer normalt i november og december måneder og blomstringsperioden kan vare op til to måneder.

  Ja, Euphorbia pulcherrima Cortez Candy er kendt for at forbedre luftkvaliteten indendørs og kan absorbere skadelige stoffer som benzene og formaldehyd. Det er et godt valg for at rense luften i dit hjem.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde temperaturen konstant og ikke for ekstrem for optimal vækst. Sørg derfor for at placere planten et passende sted i huset, hvor denne temperatur opretholdes.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret, når blomstringen er overstået. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær lange skud for at bevare plantens form og størrelse. Det er vigtigt at bære handsker under beskæringen på grund af den mælkehvide saft, der frigives, og som kan forårsage hudirritation.

  Euphorbia pulcherrima Cortez Candy har brug for regelmæssig vanding, men lad ikke jorden blive for våd. Giv vand, når den øverste jordlag føles tør. I vinterperioden skal planten have mindre vand.

  Planten foretrækker godt drænet pottemuld. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen. Udskift pottemulden hvert par år.

  Denne plante har brug for veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en pottemuld specielt designet til stueplanter for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for fugtig. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Gød planten en gang om måneden i vækstperioden.

  For at fjerne støv fra bladene på denne plante kan du bruge en blød klud til forsigtigt at tørre bladene af. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da de kan forårsage skade på bladene. Regelmæssig rengøring af bladene hjælper med at holde planten sund.

  Euphorbia pulcherrima Cortez Candy har brug for masser af lys, så sørg for at placere planten et solrigt sted i huset. Sørg for, at planten får mindst seks timers direkte sollys om dagen. Undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen for at undgå forbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 12 grader Celsius. Placer planten et sted, hvor temperaturen er stabil, og undgå træk.

  Luftfugtigheden for denne plante skal ligge mellem 40% og 60%. En for høj luftfugtighed kan føre til skimmelvækst, mens en for lav luftfugtighed kan resultere i udtørring af bladene. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere luftfugtigheden og justere den efter behov.

  Den ideelle surhedsgrad i jorden for stueplanter ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med specielle gødninger. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst.

  Stueplanter har brug for flydende gødning hver anden uge i vækstperioden fra forår til sommer. Brug speciel stueplantegødning til grønne planter. Om efteråret og vinteren er det nok at give gødning en gang om måneden.

 • Beskrivelse

  Euphorbia pulcherrima Cortez Candy, også kendt som julestjernen, er en smuk og farverig stueplante med iøjnefaldende røde og lyserøde blomster. Bladene er mørkegrønne og skinnende og danner en smuk kontrast til de klare blomster. Denne plante er perfekt til højtiderne på grund af sine iøjnefaldende farver og form. Euphorbia pulcherrima Cortez Candy har en kompakt vækstform og kan holdes både indendørs og udendørs, hvis den får den rette pleje. Med sit livlige udseende er denne plante en ægte blikfang i enhver indretning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.