Alocasia 'Polly'

Alocasia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alocasia 'Polly' er en populær stueplante med iøjnefaldende blade, der ligner elefantører. Bladet har en dybgrøn farve med markante hvide årer. Planten har en kompakt vækstform og bruges ofte som dekorativ plante indendørs. Alocasia 'Polly' har brug for regelmæssig vanding og trives godt på en lys placering uden direkte sollys. Denne plante tilføjer et eksotisk touch til enhver indretning og er let at passe på.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Alocasia 'Polly' er en ret krævende plante, når det kommer til pleje. Den kræver regelmæssig vanding, høj luftfugtighed og tåler ikke direkte sollys. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dens behov for en succesfuld pleje.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at vokse godt. Placér derfor planten helst på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Et sted tæt på et vindue mod øst eller vest er ofte ideelt.

  Alocasia 'Polly' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at jorden kan tørre lidt ud mellem vandingerne.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, men de kan lide klart indirekte lys. Kraftig sollys kan forårsage forbrænding af bladene. Så placér planten et sted med lidt mere skygge.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 22 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et varmt og lyst sted for at fremme væksten. Vær dog opmærksom på, at planten ikke står for tæt på en varmekilde for at undgå forbrænding.

  Alocasia 'Polly' blomstrer sjældent som en stueplante. Hvis det alligevel sker, er det som regel om foråret eller sommeren. Blomstringen kan vare i nogle dage op til et par uger.

  Ja, denne plante er luftrensende og kan bidrage til forbedret luftkvalitet i hjemmet. Den har egenskaben til at absorbere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til næringsstoffer. Regelmæssig pleje af denne plante kan hjælpe med at optimere luftkvaliteten.

  Ja, Alocasia 'Polly' trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader. Denne plante er følsom over for kulde og træk, så en konstant temperatur er vigtig for dens vækst og sundhed. Sørg for en varm og lys placering for optimal vækst.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, medmindre der er døde eller beskadigede blade, der skal fjernes. Klip disse blade tæt på stammen med skarpe og rene beskæringssakse. Undgå at beskære sunde blade for at forstyrre plantens vækst.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver alt for våd. Lad overfladen af jorden tørre lidt ud mellem vandingerne. Giv lidt mere vand om foråret og sommeren og mindre om efteråret og vinteren.

  Alocasia 'Polly' trives godt i en godt drænet pottemuld, der forbliver let fugtig. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder. En pottemuld specielt til stueplanter er egnet til denne plante.

  Alocasia 'Polly' har brug for veldrænet jord, helst en blanding af pottemuld og perlite eller sand. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Undgå tæt og kompakt jord, der holder på vandet.

  Sørg for en lys placering, undgå direkte sollys. Hold jorden let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv regelmæssigt plantenæring i vækstsæsonen.

  For at fjerne støv og snavs fra bladene på denne plante, kan du forsigtigt tørre dem af med en fugtig klud. Til genstridige pletter kan du bruge en mild sæbeopløsning. Sørg for, at bladene efterfølgende er godt tørre for at undgå skimmeldannelse.

  Alocasia 'Polly' trives bedst på en lys placering, men undgå direkte sollys. Sørg for indirekte lys for at undgå forbrænding af bladene. Placer planten helst i et rum med klart, men ikke for kraftigt lys.

  'Alocasia 'Polly' trives bedst ved en konstant indendørs temperatur mellem 18 og 22 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra kolde træk og ekstreme temperatursvingninger. Hold omgivelsestemperaturen stabil for at fremme plantens helbred.'

  Denne plante har brug for en høj luftfugtighed for at trives godt. Sørg for en luftfugtighed på mindst 60% i plantens omgivelser. Regelmæssig vanding eller brug af en luftfugter kan hjælpe med at holde luftfugtigheden på et passende niveau.

  Alocasia 'Polly' har brug for en let sur til neutral jord for at trives godt. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den efter behov. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for væksten af denne plante.

  Stueplanter har brug for regelmæssig ernæring i vækstperioden. Brug en flydende gødning specielt til stueplanter og følg instruktionerne på emballagen. Giv ikke planten gødning i hvileperioden.

 • Beskrivelse

  Alocasia 'Polly' er en populær stueplante med iøjnefaldende blade, der ligner elefantører. Bladet har en dybgrøn farve med markante hvide årer. Planten har en kompakt vækstform og bruges ofte som dekorativ plante indendørs. Alocasia 'Polly' har brug for regelmæssig vanding og trives godt på en lys placering uden direkte sollys. Denne plante tilføjer et eksotisk touch til enhver indretning og er let at passe på.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.