Alocasia 'Black Velvet'

Alocasia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alocasia 'Black Velvet' er en iøjnefaldende stueplante med store, fløjlsagtige mørkegrønne blade, der har en dyb sort glans. Bladene har en markant hjerteform og en let tekstur, hvilket giver dem et eksotisk udseende. Denne plante foretrækker et fugtigt miljø og indirekte sollys. Med den rette pleje kan Alocasia 'Black Velvet' vokse sig til en rigtig blikfang i dit hjem. Bemærk: Saften fra denne plante kan være irriterende for huden og giftig ved indtagelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Alocasia 'Black Velvet' er let at vedligeholde og kræver regelmæssig vanding og indirekte sollys. Det er vigtigt at fodre planten lejlighedsvis med plantenæring i vækstsæsonen og sikre en høj luftfugtighed. Det er også godt at støve planten af lejlighedsvis og fjerne eventuelle visne blade.

  Ja, Alocasia 'Black Velvet' har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Placér planten derfor et lyst sted, men undgå direkte sollys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt.

  Alocasia 'Black Velvet' har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden. Sørg for, at jorden mellem vandinger forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Brug helst lunkent vand ved stuetemperatur.

  Planten kan ikke lide skarpt sollys, den trives bedst på et sted med indirekte lys. Direkte sollys kan beskadige bladene. Placér planten et sted med klart, men uden direkte sollys.

  Ja, planten trives med varme og trives bedst ved stuetemperatur. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for kold træk eller temperatursvingninger. Sørg derfor for et varmt og stabilt miljø for denne plante.

  Alocasia 'Black Velvet' blomstrer normalt om sommeren, som i juni, juli og august. Blomstringen kan vare i flere uger til måneder, afhængigt af de forhold, hvor planten vokser.

  Ja, Alocasia 'Black Velvet' er luftrensende. Som en indendørs plante kan den hjælpe med at rense luften i hjemmet ved at absorbere skadelige stoffer og filtrere luften. Dette kan bidrage til et sundere miljø at leve i.

  Alocasia 'Black Velvet' trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod kold træk og temperatursvingninger. Sørg for en konstant og varm omgivelse for at fremme optimal vækst.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære plantens blade, medmindre de er beskadigede. Fjern døde blade for at fremme plantens generelle sundhed. At tørre støv af blade regelmæssigt giver en bedre luftstrøm og forebygger sygdomme.

  Alocasia 'Black Velvet' har brug for regelmæssig vanding, men kan ikke lide for meget vand. Lad jorden blive let fugtig mellem vandingerne. Brug gerne lunkent vand og undgå at vandet kommer på bladene.

  Alocasia 'Black Velvet' har brug for veldrænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at ompotte planten om foråret med frisk pottemuld.

  Alocasia 'Black Velvet' trives bedst i en veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt, at jorden er fugtig, men ikke vandlidende. Brug af en potte med drænhuller kan hjælpe med at opretholde den korrekte jordkvalitet.

  Hold jorden fugtig, men undgå at planten står i våd jord. Placer planten et sted med klart, indirekte lys, og undgå direkte sollys. Giv planten regelmæssig gødning i vækstsæsonen.

  For at fjerne støv fra plantens blade kan du bruge en fugtig klud. Sørg for, at bladene ikke bliver for våde for at undgå skimmel. Du kan også bruge en plantesprøjte fyldt med vand til at forfriske bladene.

  Alocasia 'Black Velvet' har brug for masser af lys, helst indirekte sollys. Placer ikke planten i direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at forblive sund.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18°C og 22°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra kulde- og temperatursvingninger. Om vinteren kan planten beskyttes mod kolde temperaturer.

  Denne plante trives bedst i en fugtig atmosfære med en luftfugtighed mellem 60% og 80%. Sæt planten på en underskål med vand eller spray regelmæssigt vand omkring bladene for optimal vækst. Bevar luftfugtigheden i hjemmet høj ved f.eks. at bruge en luftfugter.

  Jorden skal holdes let fugtig og have en pH-værdi på omkring 5,5 til 6,5 for optimal vækst. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om jorden ikke er for sur eller alkalisk for planten. Derfor anbefales det at måle jordens pH-værdi regelmæssigt og foretage eventuelle nødvendige justeringer.

  Stueplanter som Alocasia 'Black Velvet' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret flydende gødning til stueplanter i henhold til instruktionerne på emballagen. Gød planten cirka en gang om måneden for at sikre, at den får tilstrækkeligt med næring til sund vækst og udvikling.

 • Beskrivelse

  Alocasia 'Black Velvet' er en iøjnefaldende stueplante med store, fløjlsagtige mørkegrønne blade, der har en dyb sort glans. Bladene har en markant hjerteform og en let tekstur, hvilket giver dem et eksotisk udseende. Denne plante foretrækker et fugtigt miljø og indirekte sollys. Med den rette pleje kan Alocasia 'Black Velvet' vokse sig til en rigtig blikfang i dit hjem. Bemærk: Saften fra denne plante kan være irriterende for huden og giftig ved indtagelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.