Anthurium (Andreanum Grp) Pink Champion

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Pink Champion is een prachtige kamerplant met opvallende roze bloemen. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de felgekleurde bloemen. De Pink Champion is een relatief makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Deze Anthuriumsoort bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis. Een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een mooie en trendy plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Pink Champion is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale behoeften. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Het is ook belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de Anthurium plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om hem op een plek te zetten met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) Pink Champion houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  De Anthurium bloeit meestal van maart tot en met september, afhankelijk van de specifieke omstandigheden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten zijn luchtzuiverend. Ze helpen de lucht in huis schoon te houden door giftige stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere binnenomgeving.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Een te lage of te hoge temperatuur kan de plant beschadigen.

 • Het is niet nodig om de Anthurium plant te snoeien, tenzij het nodig is om dode bladeren of bloemen te verwijderen. Knip deze dan zo dicht mogelijk bij de basis af met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Gebruik bij voorkeur lauw water en voorkom dat er water op de bladeren blijft staan om schimmelvorming te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium heeft het liefst potgrond die goed waterdoorlatend is en vermengd is met grof materiaal zoals schors of kokosgruis. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Ververs de potgrond om de paar jaar om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Pink Champion gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te voeden met plantenvoeding voor bloeiende kamerplanten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  De Anthurium plant kan stof opbouwen op de bladeren, wat de uitstraling kan verminderen. Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afvegen met een vochtige doek of ze besproeien met water. Dit zal de plant fris en verzorgd houden.

  De Anthurium heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen. Indirect zonlicht is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 60% en 80% liggen voor optimale groei en gezondheid. Het regelmatig besproeien van de bladeren met water of het plaatsen van een luchtbevochtiger kan helpen om deze ideale omstandigheden te behouden. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning staat, aangezien deze de luchtvochtigheid kunnen beïnvloeden.

  De Anthurium houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  Voor kamerplanten zoals deze is het aanbevolen om eens per maand in het groeiseizoen een algemene vloeibare meststof te geven. Gebruik de meststof zoals aangegeven op de verpakking en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Het is ook belangrijk om tijdens de rustperiode, meestal in de winter, geen extra meststoffen toe te voegen.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Pink Champion is een prachtige kamerplant met opvallende roze bloemen. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de felgekleurde bloemen. De Pink Champion is een relatief makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Deze Anthuriumsoort bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis. Een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een mooie en trendy plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.