Anthurium (Andreanum Grp) 'Red Love'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Red Love' is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en helderrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende hartvorm en bloeien gedurende een lange periode. Deze plant staat bekend om zijn liefde voor warmte en vochtigheid, wat hem perfect maakt voor een badkamer of serre. Anthuriums zijn makkelijk te verzorgen en hebben af en toe wat meststoffen nodig voor een gezonde groei. De 'Red Love' voegt een vleugje elegantie en kleur toe aan elk interieur en is een echte blikvanger.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, zonder direct zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om af en toe de bladeren af te nemen.

  Ja, de Anthurium 'Red Love' heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Direct zonlicht kan echter verbranding veroorzaken op de bladeren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Anthurium 'Red Love' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in licht vochtig blijft. Geef pas weer water als de grond bijna droog is.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is beter om de plant te plaatsen op een plek met indirect licht. Te veel zon kan schadelijk zijn voor de Anthurium.

  Ja, de plant houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om optimaal te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht zuiveren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Anthurium planten zijn onder andere effectief in het verwijderen van schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en ammoniak.

  Ja, kamerplanten zoals Anthurium houden van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

 • Je kunt dode bladeren en bloemen regelmatig verwijderen om de plant er netjes uit te laten zien. Als de plant te groot wordt, kun je hem tot de gewenste grootte terugsnoeien. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De Anthurium houdt van regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant pas water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De Anthurium 'Red Love' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van nieuwe voedingstoffen door middel van plantenvoeding. Het gebruik van een specifieke potgrond voor kamerplanten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze Anthurium is essentieel. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Anthurium plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden, maar zonder dat de wortels in het water staan. De plant kan af en toe wat plantenvoeding gebruiken om goed te blijven groeien.

  Om de plant schoon te maken, is het aan te raden om de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Besproei de bladeren af en toe met water om stof te verwijderen.

  De Anthurium houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht kan ontvangen. De plant gedijt goed bij daglicht en zal goed groeien en bloeien in een lichte ruimte.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 60-80% ligt om de plant gezond te houden. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Red Love' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De Anthurium heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen (lente en zomer). Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten. Geef de plant geen mest in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Red Love' is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en helderrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende hartvorm en bloeien gedurende een lange periode. Deze plant staat bekend om zijn liefde voor warmte en vochtigheid, wat hem perfect maakt voor een badkamer of serre. Anthuriums zijn makkelijk te verzorgen en hebben af en toe wat meststoffen nodig voor een gezonde groei. De 'Red Love' voegt een vleugje elegantie en kleur toe aan elk interieur en is een echte blikvanger.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.