Euphorbia pulcherrima Capri Marble

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Capri Marble, oftewel de kerstster, is een prachtige en opvallende plant met witte en groene bladeren met een marmerachtig patroon. Het is een winterharde plant die bloeit tijdens de wintermaanden en daardoor zeer geliefd is als kerstplant. De Capri Marble heeft compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Door zijn unieke en decoratieve bladeren is de Euphorbia pulcherrima Capri Marble een aanwinst voor elke kamer of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en geef matig water. Vermijd teveel direct zonlicht en tocht.

  Ja, de Plant Euphorbia pulcherrima Capri Marble heeft veel licht nodig en moet het liefst voor een raam op het zuiden of westen geplaatst worden om voldoende licht te krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende zonlicht krijgen. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en minder bloei.

  Deze plant heeft ongeveer eens per week water nodig, afhankelijk van de standplaats en temperatuur in de kamer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plekje met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met helder maar gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en kou.

  De Euphorbia pulcherrima Capri Marble bloeit van november tot maart en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een kamer. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het liefst staat de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien. Verwijder eventueel dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. In het voorjaar kun je de plant eventueel inkorten om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten.

  Deze plant houdt van een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat deze te nat wordt. Gebruik eventueel een speciale potgrond voor kamerplanten om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan de plant af en toe voorzichtig worden afgeveegd met een zachte vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet nat worden om schade te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Euphorbia pulcherrima Capri Marble heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan het beste groeien op een plek met veel natuurlijk licht. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  De optimale groeitemperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden en te beschermen tegen tocht en extreme kou. Bij lagere temperaturen kan de plant schade oplopen en minder goed groeien.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, tussen 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag te laten worden om optimale groei te garanderen. Het regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen 5,5 en 7 te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de grond.

  De Euphorbia pulcherrima Capri Marble heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een complete meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Capri Marble, oftewel de kerstster, is een prachtige en opvallende plant met witte en groene bladeren met een marmerachtig patroon. Het is een winterharde plant die bloeit tijdens de wintermaanden en daardoor zeer geliefd is als kerstplant. De Capri Marble heeft compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Door zijn unieke en decoratieve bladeren is de Euphorbia pulcherrima Capri Marble een aanwinst voor elke kamer of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.