Passiflora tulae

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora tulae, ook wel bekend als de Tula-passiebloem, is een klimplant met prachtige bloemen en grote, groene bladeren. De bloemen van deze plant zijn wit met paarse en roze tinten, en hebben een kenmerkende en exotische uitstraling. Passiflora tulae bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in een warm klimaat en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. Passiflora tulae kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt, zolang er voldoende zonlicht en vochtigheid aanwezig is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Passiflora tulae is relatief makkelijk in onderhoud. Zorg voor veel indirect zonlicht, regelmatige bewatering en bemesting tijdens de groeiperiode voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en regelmatig te controleren op eventuele plagen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De Passiflora tulae heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. U kunt het beste de vochtigheid van de grond controleren voordat u water geeft.

  Deze plant houdt niet van de felle zon en verkiest een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan bladeren verbranden en de groei belemmeren. Plaats de plant op een plek waar hij kan genieten van helder, maar niet fel zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurwisselingen. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme en beschutte plek te plaatsen.

  De Passiflora tulae bloeit van mei tot augustus en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen doordat ze koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven. Het is daarom mogelijk dat deze plant luchtzuiverend is. Maak verdere afspraken voor meer informatie.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezonde ontwikkeling van de plant. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden kun je hem het beste snoeien in het voorjaar. Verwijder dode, zieke of beschadigde bladeren en takken. Knip de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Wacht tot de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Ververs de potgrond om de paar jaar.

  Passiflora tulae gedijt het beste in een goed doorlatende, vruchtbare bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor een optimale groei en bloei van de plant. Een regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof zal de bodemkwaliteit verbeteren en de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft veel licht nodig en moet uit direct zonlicht worden gehouden. Regelmatig water geven en de grond vochtig houden, maar niet te nat. Eens in de twee weken voeding geven tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een kwast. Daarnaast kun je de plant af en toe besproeien met lauw water om stof te verwijderen. Let erop dat je de bladeren niet te nat maakt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Passiflora tulae heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme koude temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn, vermijd te droge lucht maar ook te vochtige omgevingen. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% in de omgeving van de plant. Het regelmatig besproeien van de plant kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Passiflora tulae groeit het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Passiflora tulae heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode, vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte voor een gezonde groei en bloemvorming. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Passiflora tulae, ook wel bekend als de Tula-passiebloem, is een klimplant met prachtige bloemen en grote, groene bladeren. De bloemen van deze plant zijn wit met paarse en roze tinten, en hebben een kenmerkende en exotische uitstraling. Passiflora tulae bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in een warm klimaat en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. Passiflora tulae kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt, zolang er voldoende zonlicht en vochtigheid aanwezig is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.