Capsicum annuum 'Tinkerbell'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Capsicum annuum 'Tinkerbell' is een kleine peperplant die bekend staat om zijn compacte groei en decoratieve uitstraling. De plant produceert kleine, bolvormige vruchten die van groen naar rood verkleuren naarmate ze rijpen. De vruchten hebben een milde tot matige pittigheid en worden vaak gebruikt in salades, sauzen en als smaakmaker in gerechten. 'Tinkerbell' is een perfecte plant voor in potten op het balkon of terras en kan ook binnenshuis worden gekweekt. De plant gedijt goed in warme en zonnige omstandigheden en vereist regelmatig water en voeding voor een optimale groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Capsicum annuum 'Tinkerbell' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan. Verder heeft hij af en toe voeding nodig en moet hij beschermd worden tegen tocht.

  Ja, Capsicum annuum 'Tinkerbell' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een zonnige plek in huis waar het veel natuurlijk licht ontvangt. Direct zonlicht kan echter verbranding van de bladeren veroorzaken, dus het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te fel zonlicht.

  Capsicum annuum 'Tinkerbell' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 2-3 keer per week. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  Deze plant houdt van veel helder licht, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijdes gelijkmatig van het licht kunnen profiteren.

  Ja, Capsicum annuum 'Tinkerbell' houdt van warmte. Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te groeien.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de Capsicum annuum 'Tinkerbell' plant is luchtzuiverend en kan helpen om de lucht in huis te zuiveren van schadelijke stoffen. Het is een goede keuze als kamerplant om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een plek met een gematigde temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

 • De Capsicum annuum 'Tinkerbell' plant kan worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Knip regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken weg. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Vermijd dat de wortels in stilstaand water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Capsicum annuum 'Tinkerbell' houdt van goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven.

  Bodemkwaliteit is belangrijk voor kamerplanten zoals Capsicum annuum 'Tinkerbell'. Zorg voor een goed doorlatende en lichtzure grond. Het is ook aan te raden om regelmatig de pH-waarde en voedingsstoffen van de bodem te controleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een plek met veel zonlicht en geef af en toe voeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een verzorgd uiterlijk.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen water om de bladeren schoon te maken, dit kan vlekken veroorzaken. Vergeet niet regelmatig de bladeren van de plant schoon te maken om de groei te bevorderen.

  De Capsicum annuum 'Tinkerbell' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur met direct zonlicht. Indien de plant niet genoeg licht krijgt, kan dit leiden tot dunner blad en minder bloemen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, aangezien dit schade aan de plant kan veroorzaken. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient gematigd te zijn. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd echter dat de bladeren te nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor optimale groei en bloei van kamerplanten.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om ervoor te zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen krijgen. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Capsicum annuum 'Tinkerbell' is een kleine peperplant die bekend staat om zijn compacte groei en decoratieve uitstraling. De plant produceert kleine, bolvormige vruchten die van groen naar rood verkleuren naarmate ze rijpen. De vruchten hebben een milde tot matige pittigheid en worden vaak gebruikt in salades, sauzen en als smaakmaker in gerechten. 'Tinkerbell' is een perfecte plant voor in potten op het balkon of terras en kan ook binnenshuis worden gekweekt. De plant gedijt goed in warme en zonnige omstandigheden en vereist regelmatig water en voeding voor een optimale groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.