Verbena Softpink Tapien

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Softpink Tapien is een mooie en kleurrijke plant met zachte roze bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het blad van de Verbena Softpink Tapien is donkergroen en vormt een mooi contrast met de roze bloemen. De plant is ideaal voor in hanging baskets, borders en bloembakken. Verbena Softpink Tapien is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend, dat wil zeggen dat de bladeren in de winter zullen afsterven. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de zomer en herfst. Het is aan te raden om in het voorjaar opnieuw te planten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is het beste om de plant in de winter te beschermen tegen de kou. Het is raadzaam om de plant binnen te halen bij strenge vorst.

  Ja, deze tuinplant is makkelijk te onderhouden. Het vergt weinig inspanning en bloeit langdurig zonder veel zorg nodig te hebben. Perfect voor beginnende tuiniers.

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Zorg dat er voldoende licht en lucht bij de plant kan komen. Plant ze in goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

  De Verbena Softpink Tapien groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies daarom een zonnige locatie voor deze plant.

  Tuinplanten zoals de Verbena Softpink Tapien hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen en zonlicht die de plant ontvangt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren op droogte en op basis daarvan de plant water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemenrijkdom en nectar die ze produceren. Het creëert een aantrekkelijke omgeving voor deze bestuivers. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, door het aantrekken van bijen, vlinders en andere nuttige insecten draag je bij aan de biodiversiteit in jouw tuin. Daarnaast kan de plant ook een schuilplek bieden aan kleine dieren. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  De Verbena Softpink Tapien bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  De Verbena Softpink Tapien kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Let op dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Verbena planten zijn niet eetbaar, het wordt niet aanbevolen om ze te consumeren. Er zijn geen culinaire toepassingen bekend voor deze plantensoort.

  Ja, de Verbena Softpink Tapien heeft een dichte groei en kan geluid absorberen. Het bladerdek van de plant zorgt voor een natuurlijke geluidsdemping. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Tuinplanten zoals Verbena Softpink Tapien moeten regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en lange scheuten om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer om de vorm en bloei te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Verbena Softpink Tapien gedijen het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe wat meststoffen toe voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en voedzaam zijn. Het is belangrijk dat de bodem een goede structuur heeft en voldoende voedingsstoffen bevat voor gezonde groei en bloei. Een pH-waarde van 6,5 tot 7,5 wordt aanbevolen voor optimale groei van Tuinplanten.

  Deze plant groeit het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Verbena Softpink Tapien kunnen in de winter beschermd worden door ze te bedekken met mulch of bladeren, dit helpt de wortels te beschermen tegen vorstschade. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed beschermd is tegen wind en regen door bijvoorbeeld een windscherm te plaatsen. Het is ook aan te raden om de plant in een vorstvrije ruimte te zetten als de temperaturen erg laag worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen en tijdens het groeiseizoen af en toe vloeibare meststof te geven. Zorg ervoor dat de bemesting evenwichtig is en de plant niet te veel voedingsstoffen krijgt.

  Mulchen verbetert de grondstructuur, helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulchlaag. Breng de mulchlaag aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stengels niet bedekt worden om schimmelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen en ziektes en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water en voeding, zodat ze gezond en weerbaar blijven tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Verbena Softpink Tapien is een mooie en kleurrijke plant met zachte roze bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het blad van de Verbena Softpink Tapien is donkergroen en vormt een mooi contrast met de roze bloemen. De plant is ideaal voor in hanging baskets, borders en bloembakken. Verbena Softpink Tapien is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.