Centradenia 'Pink Pearl'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Centradenia 'Pink Pearl' er en smuk og kompakt stedsegrøn plante med iøjnefaldende lyserøde blomster. Planten blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Den har en kravlende vækstform og kan med fordel bruges som bunddække i bede eller som hængeplante i hængekurve. Centradenia 'Pink Pearl' trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Regelmæssig beskæring fremmer en kompakt vækst og rig blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er nemme at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og lejlighedsvis gødning. Placer planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at kunne vokse ordentligt. Placer planten et solrigt sted, hvor den kan modtage indirekte sollys. Gerne i et rum med masser af naturligt lys.

  De Centradenia 'Pink Pearl' kræver regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke våd. Lad det øverste lag af jorden tørre lidt ud mellem vanding.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, men kan godt lide klart indirekte lys. Et sted i nærheden af et vindue med gardiner er ideelt. For meget sol kan beskadige bladene.

  Ja, Centradenia 'Pink Pearl' elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 20-25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer for at fremme optimal vækst og blomstring. Det anbefales at placere planten på et lyst og solrigt sted for det bedste resultat.

  De Centradenia 'Pink Pearl' blomstrer fra forår til efterår, og blomstringsperioden kan vare i flere måneder. Planten producerer små lyserøde blomster, der efterlader et subtilt og forfriskende indtryk.

  Ja, Centradenia 'Pink Pearl' er luftrensende. Den hjælper med at rense luften derhjemme ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. Denne plante kan derfor bidrage til et sundere miljø at leve i.

  Ja, denne plante trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader. En konstant og varm omgivelse vil fremme vækst og blomstring. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kulde.

 • Planten bør trimmes regelmæssigt for at opretholde en kompakt og fyldig form. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær visne blomster for at fremme væksten. Beskæring bør helst udføres om foråret eller efter blomstringen om sommeren.

  Giv planten regelmæssigt vand og lad aldrig jorden tørre helt ud. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke konstant gennemblødt. Undgå vand på bladene for at forebygge skimmeldannelser.

  Brug helst en let, godt drænet pottemuld til denne plante. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at tilføre pottemulden regelmæssigt næringsstoffer for en sund vækst.

  Centradenia 'Pink Pearl' trives bedst i godt drænet jord med gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden er fugtig, men ikke for våd. En pottemuld til stueplanter er velegnet til denne plante.

  De Centradenia 'Pink Pearl' har brug for regelmæssig vanding og skal placeres på et lyst sted med lidt indirekte sollys. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Giv planten gødning en gang hver par måneder for at fremme væksten.

  For at rense planten kan du tørre støvet af bladene med en blød klud eller svamp. Du kan også lejlighedsvis sprøjte bladene med lunkent vand for at holde dem friske. Fjern regelmæssigt døde blade for at holde planten sund.

  De Centradenia 'Pink Pearl' trives bedst på en lys placering, men undgå direkte sollys i eftermiddagstimerne. Placer planten helst foran et vindue mod øst eller vest for de bedste vækstbetingelser. En for mørk placering kan resultere i reduceret vækst og blomstring.

  Centradenia 'Pink Pearl' trives bedst ved en moderat stuetemperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperatursvingninger for at forblive sund. Temperaturen under 15 grader Celsius kan være skadelig for planten.

  En høj luftfugtighed er fremmende for væksten af denne plante. Det anbefales derfor at opretholde luftfugtigheden omkring planten, f.eks. ved regelmæssigt at sprøjte. En luftfugtighedsregulator kan også være en løsning.

  De Centradenia 'Pink Pearl' trives bedst i en jord med en let sur pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 er ideel for denne stueplante. Det er vigtigt at opretholde den korrekte pH-værdi for en sund vækst og blomstring.

  Indendørs planter som denne har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til indendørs planter for at fremme vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed.

 • Beskrivelse

  Centradenia 'Pink Pearl' er en smuk og kompakt stedsegrøn plante med iøjnefaldende lyserøde blomster. Planten blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Den har en kravlende vækstform og kan med fordel bruges som bunddække i bede eller som hængeplante i hængekurve. Centradenia 'Pink Pearl' trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Regelmæssig beskæring fremmer en kompakt vækst og rig blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.