Rosa Parade

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Parade is een rozenstruik met grote, enkelvoudige bloemen in een opvallende dieproze kleur. De bloemen hebben een lichtzoete geur en bloeien in de zomermaanden. De struik is goed vertakt en kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. Rosa Parade is een populaire keuze voor borders, perken en als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rosa Parade is een gemakkelijke plant om te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en wat zonlicht nodig, maar verder hebben ze niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant af en toe te voeden met plantenvoeding voor een optimale groei.

  Ja, de Rosa Parade heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant dus op een plek met wat meer schaduw.

  Ja, de Rosa Parade houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat waar geen tocht is en voldoende licht krijgt. Verder moet de temperatuur 's nachts niet te veel dalen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Rosa Parade plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dat maakt het een gezonde toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant gedijt goed op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een locatie waar de temperatuur stabiel blijft.

 • De plant moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde takken en verwijder dunne, zwakke scheuten om de groei te bevorderen. De beste tijd om te snoeien is in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, maar voorkom te veel water. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Rosa Parade is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goede potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed vocht doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Geef de plant regelmatig water en mest om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige en voedzame bodem. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de grond neutraal tot licht zuur is. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig meststoffen toe te voegen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht en geef eens in de maand plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  De Rosa Parade plant gedijt het beste op een lichte standplaats. Zet de plant op een plek met helder indirect zonlicht voor optimale groei. Pas op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant ook weg van koude tochtige plekken.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 40% en 60% liggen. Zorg voor een vochtige omgeving door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en een slechte groei van de plant.

  De rozengroep staat erom bekend de voorkeur te geven aan een bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Dit betekent dat de bodem licht zuur tot neutraal moet zijn. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant houdt van een lichte bemesting met een universele meststof voor kamerplanten. Het is aanbevolen om dit eens per maand tijdens het groeiseizoen te doen. Overbemesting kan de plant schaden, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Rosa Parade is een rozenstruik met grote, enkelvoudige bloemen in een opvallende dieproze kleur. De bloemen hebben een lichtzoete geur en bloeien in de zomermaanden. De struik is goed vertakt en kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. Rosa Parade is een populaire keuze voor borders, perken en als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.