Petunia Big Spark

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Big Spark is een opvallende en kleurrijke eenjarige plant met grote bloemen in verschillende felle kleuren. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in bloembakken als in de volle grond geplant worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. De Big Spark variant heeft extra grote bloemen en is uitermate geschikt voor het creëren van een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze petunia trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en natuurlijke sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Big Spark is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de zomer bloeit en in de winter afsterft. Het moet elk jaar opnieuw geplant worden voor bloei in het volgende seizoen.

  Petunia Big Spark is niet winterhard en moet in de winter binnen worden gehouden of als eenjarige plant worden behandeld. Het is gevoelig voor vorst en kan niet overleven bij temperaturen onder de 0 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Ja, de Petunia Big Spark is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig bemest wordt voor een gezonde groei. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de volle zon.

  Petunia Big Spark heeft ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te bloeien. Het is ook belangrijk om rekening te houden met voldoende licht en luchtstroom.

  Petunia Big Spark groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Petunia Big Spark heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus gemiddeld 2-3 keer per week water geven is aan te raden. Overmatig water geven moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een geschikte plant voor in de tuin als je deze insecten wilt lokken. De bloemen hebben nectar waar vlinders en bijen dol op zijn.

  Ja, diverse insecten en vogels worden aangetrokken door de bloemen van deze plant en kunnen zo bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor een kleurrijke en geurige omgeving die verschillende soorten planten- en diersoorten aantrekt. Hierdoor draagt het indirect bij aan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. Over het algemeen bloeit deze plant ongeveer 4 maanden lang.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven op warme dagen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor optimale groei en bloei.

  Nee, de Petunia Big Spark is niet eetbaar. Het is een decoratieve bloeiende plant die voornamelijk wordt gebruikt voor in de tuin of als potplant. Het consumeren van de bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, Petunia Big Spark heeft van nature geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant en wordt voornamelijk gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen en het decoratieve aspect. Het is niet ontworpen of bekend om geluid te dempen.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Eventuele uitstekende takken kunnen worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Voorkom echter dat de wortels in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven vanwege hogere temperaturen.

  Potgrond is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de wortels en het groeiproces van de plant. Zorg voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Ververs de potgrond regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Tuinplant "Petunia Big Spark" gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Petunia Big Spark plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro of een tuinvlies. Zorg ervoor dat de wortels van de plant niet bevriezen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals een vloeibare meststof of langzaam vrijkomende korrels. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Door een laag mulch rondom de plant aan te brengen, zal de grond gezonder blijven en de plant beter in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen. Let op dat de mulch niet te dicht bij de stengels van de plant komt om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Petunia Big Spark gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een optimale pH-waarde zorgt ervoor dat de plant alle voedingsstoffen goed kan opnemen en gezond blijft.

  Om plagen zoals bladluizen, spintmijten en slakken te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en zo nodig handmatig te verwijderen. Daarnaast kan het plaatsen van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is belangrijk om preventief te werk te gaan en de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  De Petunia Big Spark is een opvallende en kleurrijke eenjarige plant met grote bloemen in verschillende felle kleuren. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in bloembakken als in de volle grond geplant worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. De Big Spark variant heeft extra grote bloemen en is uitermate geschikt voor het creëren van een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze petunia trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en natuurlijke sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.