Dianthus 'Duet'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Duet' is een soort anjer met grote dubbele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een aangename, zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft groen grijsblad en vormt compacte kussens van ongeveer 30 cm hoog. Het is een sterke en winterharde plant die graag groeit in de volle zon en goed doorlatende grond. Perfect voor borders, rotstuinen en als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus 'Duet' is een bladverliezende plant, dus het is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant in tuinen.

  "Dianthus 'Duet'" is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in gematigde klimaten en is bestand tegen milde vrieskou. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, Dianthus 'Duet' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en goed doorlatende grond krijgt. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen helpt de plant gezond te houden.

  Dianthus 'Duet' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtstroming krijgt. De plant heeft ook regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Dianthus houden van zonlicht en zullen het beste groeien in de volle zon. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om Dianthus in de zon te planten voor optimale groei.

  Dianthus 'Duet' heeft ongeveer 1 à 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen en de temperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Dianthus 'Duet' is een aantrekkelijke plant voor bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Door het bieden van nectar en stuifmeel draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een gezonde en gevarieerde tuin.

  De plant bloeit van mei tot september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant Dianthus 'Duet' kan goed tegen de volle zon. Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan veel zonlicht om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is dus geen probleem om deze plant in de volle zon te zetten.

  Ja, de bloemblaadjes van Dianthus planten zijn eetbaar en worden soms gebruikt om een vleugje zoetheid toe te voegen aan salades of als decoratie op desserts. Het is belangrijk om zeker te weten dat de plant niet behandeld is met chemicaliën voordat je hem consumeert.

  Het is bekend dat sommige planten geluid kunnen dempen, maar het is niet bekend of deze specifieke plant dit effect heeft. Over het algemeen zijn planten geen effectieve geluidsdempers en worden andere methoden aanbevolen voor geluidsisolatie. Het is dus aan te raden om andere opties te overwegen voor geluidsdemping in uw tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot net boven de bladeren om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik altijd scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is, om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in water blijft staan.

  Dianthus 'Duet' groeit het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en een neutrale tot licht alkalische pH hebben. Voedzame grond met voldoende organisch materiaal bevordert de groei en bloei van tuinplanten. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Dianthus 'Duet' gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte bodem om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor plaatsing in borders, rotstuinen en bloembakken.

  De plant heeft bescherming nodig tegen strenge vorst en winterse neerslag. Het is raadzaam om de plant af te dekken met stro of bladeren om hem te beschermen tijdens de koudste maanden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest om gezonde groei te bevorderen.

  Voor Tuinplanten zoals Dianthus 'Duet' is het belangrijk om een evenwichtige meststof met een hoog kaliumgehalte te gebruiken. Bemest de plant in het voorjaar voordat deze begint te groeien en herhaal dit nogmaals halverwege het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig rond de plant wordt verdeeld en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

  De bodem voor deze plant moet lichtzuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is, zodat water niet blijft staan en de wortels kunnen ademen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Daarnaast kunnen ook feromoonvallen of plakstrips worden ingezet om ongedierte te vangen. Regelmatig inspecteren en verwijderen van aangetaste bladeren kan verdere verspreiding helpen voorkomen.

 • Omschrijving

  'Duet' is een soort anjer met grote dubbele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een aangename, zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft groen grijsblad en vormt compacte kussens van ongeveer 30 cm hoog. Het is een sterke en winterharde plant die graag groeit in de volle zon en goed doorlatende grond. Perfect voor borders, rotstuinen en als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.