Verbena Tukana Scarlet

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tukana Scarlet is een prachtige plant met helderrode bloemen die in clusters bloeien. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en borders. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zonlicht en goed doorlatende grond. Verbena Tukana Scarlet bloeit van de lente tot de herfst en vereist weinig onderhoud. Het is een mooie toevoeging aan zowel formele als informele tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een vorstgevoelige plant die bescherming nodig heeft in koudere maanden. Het wordt aanbevolen om de plant in het voorjaar opnieuw te planten.

  Deze plant kan temperaturen tot -10°C verdragen en is dus redelijk winterhard. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. In de winter is het belangrijk om de plant goed te mulchen en eventueel af te dekken.

  De "Verbena Tukana Scarlet" is gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en wat meststoffen in het groeiseizoen zijn voldoende.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie heeft. Plant de zaailingen op een afstand van 20-30 cm van elkaar.

  Nee, Verbena Tukana Scarlet groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant wekelijks water te geven.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Het kan een waardevolle toevoeging zijn voor een tuin die bedoeld is om bijen en vlinders aan te trekken.

  Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden voor verschillende insecten en vogels. Door het toevoegen van tuinplanten wordt de biodiversiteit in de tuin bevorderd. Het is belangrijk om een diversiteit aan plantensoorten te hebben voor een gezonde en evenwichtige leefomgeving voor verschillende dieren.

  Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De exacte bloeitijd kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg wel voor voldoende water in droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de heldere rode bloemen. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, sommige tuinplanten hebben de eigenschap om geluid te dempen. Dit komt doordat ze geluidstrillingen absorberen en helpen om een rustige omgeving te creëren. Het effect kan echter beperkt zijn en afhangen van de specifieke plantensoort en omgeving.

 • Om de bloei en groei te bevorderen, is het aan te raden om de plant regelmatig te snoeien. Dit kan gedaan worden door uitgebloeide bloemen en dood blad te verwijderen. Voor een gezonde plant is het goed om dit elk voorjaar en/of najaar te doen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De Verbena Tukana Scarlet gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels van de plant voldoende zuurstof krijgen. Kies voor een potgrond die geschikt is voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten groeien het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Verbena Tukana Scarlet gedijt goed op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Deze tuinplanten kunnen zowel in perken als in potten worden geplant.

  Tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor vorst en hebben mogelijk bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Dit kan bijvoorbeeld door mulch toe te voegen rond de basis van de plant of door deze af te dekken met een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof die specifiek is ontwikkeld voor bloeiende planten voor het beste resultaat. Vermijd overbemesting, omdat dit schade aan de plant kan toebrengen.

  Mulch is zeer nuttig voor tuinplanten, het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 cm dik rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam of basis van de plant aankomt. Gebruik organische materialen zoals houtsnippers, bladafval of stro als mulch.

  De Verbena Tukana Scarlet groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te stellen met bijvoorbeeld organische meststoffen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken zoals neemolie of pyrethrum. Ook regelmatig inspecteren en verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen om ongedierte onder controle te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om aantasting door ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Verbena Tukana Scarlet is een prachtige plant met helderrode bloemen die in clusters bloeien. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en borders. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zonlicht en goed doorlatende grond. Verbena Tukana Scarlet bloeit van de lente tot de herfst en vereist weinig onderhoud. Het is een mooie toevoeging aan zowel formele als informele tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.