Hippeastrum (Galaxy Grp) 'Solomon'

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hippeastrum (Galaxy Grp) 'Solomon' is een prachtige bloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen. Deze bloemen hebben een diep rode kleur en een opvallend witte streep die door het midden loopt. De 'Solomon' variant heeft een elegante uitstraling en kan een ware eyecatcher zijn in huis of tuin. De plant bloeit in de lente en zomer en kan zorgen voor een vrolijke en levendige sfeer. Door zijn opvallende verschijning is de 'Solomon' een geliefde keuze voor het creëren van een bloemrijke omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hippeastrum (Galaxy Grp) 'Solomon' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode zal de bloei bevorderen.

  Ja, de Hippeastrum (Galaxy Grp) 'Solomon' heeft veel licht nodig en het wordt aanbevolen om de plant voor een raam op het zuiden te plaatsen. Direct zonlicht kan echter verbranding veroorzaken, dus vermijd dit. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat hij gelijkmatig wordt blootgesteld aan het licht.

  Hippeastrum (Galaxy Grp) 'Solomon' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Zorg ervoor dat de plant tussen waterbeurten door de kans krijgt om de bovenste laag van de grond uitdroogt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Ja, de Hippeastrum houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Het is een tropische plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving.

  De Hippeastrum bloeit meestal in de maanden januari tot en met maart en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Na de bloei is het belangrijk om de bloeitijd te verlengen door de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant goed te verzorgen.

  Ja, kamerplanten zoals de Hippeastrum (Galaxy Grp) 'Solomon' kunnen de lucht in huis zuiveren door giftige stoffen op te nemen en schadelijke gassen af ​​te breken. Deze planten kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit en het creëren van een gezondere leefomgeving. Het regelmatig besproeien en verzorgen van de plant zal de luchtzuiverende eigenschappen optimaliseren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor een optimaal groeiklimaat voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Hippeastrum plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemstelen zijn die moeten worden verwijderd. De dode bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele snoeibehoeften.

  De Hippeastrum heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen.

  Hippeastrum (Galaxy Grp) 'Solomon' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig gehouden wordt, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende en lichtzure grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en te controleren of de grond niet te nat of te droog is. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van de plant afnemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen. Geef de plant af en toe een warme douche om eventueel stof weg te spoelen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Zet hem bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor de beste bloeiresultaten. Te weinig licht kan leiden tot lange, slappe stelen en weinig bloemen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om een constante en gematigde temperatuur te behouden voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ideaal tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals droge bladeren of schimmelgroei.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig, om de gezondheid van de plant te waarborgen. Gebruik hiervoor specifieke bodemtestkits die in tuincentra verkrijgbaar zijn.

  Kamerplanten, zoals deze plant, hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking en bemest de plant tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan de plant schaden, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Hippeastrum (Galaxy Grp) 'Solomon' is een prachtige bloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen. Deze bloemen hebben een diep rode kleur en een opvallend witte streep die door het midden loopt. De 'Solomon' variant heeft een elegante uitstraling en kan een ware eyecatcher zijn in huis of tuin. De plant bloeit in de lente en zomer en kan zorgen voor een vrolijke en levendige sfeer. Door zijn opvallende verschijning is de 'Solomon' een geliefde keuze voor het creëren van een bloemrijke omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.