Hedera helix 'Golden Shamrock'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Golden Shamrock' is een klimmende klimopplant met opvallende goudgele bladeren. De bladeren zijn hartvormig en hebben een groene rand. Deze plant groeit snel en kan zowel binnen als buiten worden geteeld. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zonlicht als schaduw. Door zijn opvallende kleuren is de 'Golden Shamrock' een mooie toevoeging aan elke tuin of kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de 'Golden Shamrock' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt bij regelmatig water geven en af en toe bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Zet hem bij een raam op het westen, oosten of zuiden voor voldoende zonlicht. Vermijd direct zonlicht in de middag om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit direct zonlicht te houden. Een plek met helder indirect licht is ideaal voor deze plant. Het zal gedijen in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Ja, de Hedera helix 'Golden Shamrock' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur. Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  'Hedera helix 'Golden Shamrock' bloeit in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 1 tot 2 weken.

  Ja, de Hedera helix 'Golden Shamrock' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Door zijn bladeren kan de plant schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en omzetten in zuurstof. Dit maakt hem een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is aan te raden om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit temperatuurbereik.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken in het voorjaar voor nieuwe groei. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om verwondingen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. In de wintermaanden kan de plant met mate water worden gegeven.

  Kies voor kamerplantenpotgrond met een goede drainage. Verpot de plant eens in de paar jaar om de grond vers te houden. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is.

  De plant houdt van een lichte standplaats maar kan ook in de schaduw overleven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Af en toe wat plantenvoeding geven in de lente en zomer zal de groei bevorderen.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Gebruik eventueel lauw water zonder zeep. Bladeren kunnen voorzichtig worden afgespoeld onder de kraan.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam waar zonlicht naar binnen valt, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude plekken.

  De Hedera helix 'Golden Shamrock' gedijt het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg dus voor voldoende vochtigheid in de lucht om de plant gezond te houden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan hierbij helpen.

  Kamerplanten, waaronder Hedera helix 'Golden Shamrock', gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Het handhaven van de juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Hedera helix 'Golden Shamrock' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, met een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Gebruik hiervoor een meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Golden Shamrock' is een klimmende klimopplant met opvallende goudgele bladeren. De bladeren zijn hartvormig en hebben een groene rand. Deze plant groeit snel en kan zowel binnen als buiten worden geteeld. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zonlicht als schaduw. Door zijn opvallende kleuren is de 'Golden Shamrock' een mooie toevoeging aan elke tuin of kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.