Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' is een prachtige plant met gevulde bloemen in een dieprode kleur. De bloemen hebben een opvallende dubbele bloemstructuur, waardoor ze extra mooi en vol lijken. Deze Begonia wordt gekenmerkt door zijn compacte groei en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. 'Rhianne' is een ideale keuze voor binnenshuis, aangezien het een gemakkelijk te verzorgen kamerplant is. Met zijn levendige bloemen en glanzende groene bladeren voegt deze Begonia kleur en leven toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' is makkelijk in onderhoud. Geef de plant regelmatig water en zet hem op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor het behoud van de plant.

  Ja, de Begonia Elatior Grp dubbelbloemig 'Rhianne' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' heeft behoefte aan regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Het is aan te raden om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Let op dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van felle zon en staat het liefst op een lichte plek, maar uit de fel zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden. Zet de plant op een zonnige plek met indirect licht.

  Deze plant bloeit meestal vanaf de late lente tot aan de herfst en blijft normaal gesproken zo’n 8 tot 10 weken bloeien. De bloeitijd kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en verzorging.

  Ja, de Begonia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen te absorberen en te filteren. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, Begonia's (Elatior Grp) groeien graag op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Zorg dus voor een constante en aangename omgevingstemperatuur.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig lange takken om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om beschadiging van de plant te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef water bij voorkeur aan de onderkant van de pot.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig gehouden wordt, maar niet te nat.

  Een goede bodemkwaliteit voor de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' is een lichtvochtige en goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende voedingsstoffen door regelmatig bemesten. Vermijd natte voeten om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia dubbelbloemig Rhianne heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een zachte doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Eventuele dood blad kan voorzichtig met de hand worden verwijderd. Je kunt de plant af en toe ook onder de douche zetten om het stof weg te spoelen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij voorkeur op een plek waar deze wel voldoende daglicht krijgt. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen te houden. Houd de plant ook weg van direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer tussen de 60% en 70% blijft. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' gedijt goed in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei van deze plant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Rhianne' is een prachtige plant met gevulde bloemen in een dieprode kleur. De bloemen hebben een opvallende dubbele bloemstructuur, waardoor ze extra mooi en vol lijken. Deze Begonia wordt gekenmerkt door zijn compacte groei en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. 'Rhianne' is een ideale keuze voor binnenshuis, aangezien het een gemakkelijk te verzorgen kamerplant is. Met zijn levendige bloemen en glanzende groene bladeren voegt deze Begonia kleur en leven toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.