Guzmania 'Kapohoo Fire'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Kapohoo Fire' is een prachtige tropische plant met opvallende rode en oranje bloemen die uit een trechtervormige rozet groeien. De bladeren zijn lang en smal met een heldergroene kleur en een lichte beharing. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De bloemen van de 'Kapohoo Fire' bloeien langdurig en zijn perfect voor het toevoegen van een exotische uitstraling aan elke ruimte. Het is een populaire keuze voor binnenshuis als kamerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast is het aan te raden om af en toe de bladeren schoon te maken.

  Ja, deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom bij een raam op het oosten, westen of zuiden. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Besproei de bladeren af en toe met water voor extra vochtigheid.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden en uitdrogen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect, helder licht ontvangt. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Beperk blootstelling aan temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli en augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Guzmania is luchtzuiverend en verbetert de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen op te nemen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen om de plant optimaal te laten functioneren als luchtzuiveraar. Over het algemeen zorgen kamerplanten voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant houdt van temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het gedijt het beste op een constante, warme omgeving zonder grote temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een locatie waar deze comfortabel en gezond kan groeien.

 • Het is niet noodzakelijk om de bloemstengels van de plant te snoeien, aangezien ze van nature afsterven. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er gezond uit te laten zien. Gebruik scherpe, schone scharen om eventuele snoeiwerkzaamheden uit te voeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant nat is. Geef de plant water in de bladrozet en vervang eventueel het water in de koker om rotting te voorkomen. Laat de potgrond tussen gietbeurten door gedeeltelijk opdrogen.

  Gebruik voor de plant een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed vocht vasthoudt, maar ook goed water doorlaat. Ververs de potgrond eens in de paar jaar om de plant gezond te houden.

  De bodem dient goed doorlatend te zijn en niet te vochtig. Gebruik een luchtige potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de wortels niet constant in het water staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden en af en toe de bladeren schoon te maken. Het is aan te raden om in de lente en zomer wat plantenvoeding toe te voegen om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek en lauw water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Guzmania 'Kapohoo Fire' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Zorg voor een constante lichtinval om de plant gezond te houden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet gematigd hoog zijn, idealiter tussen de 50-60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen. Te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmest in de lente en zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Kapohoo Fire' is een prachtige tropische plant met opvallende rode en oranje bloemen die uit een trechtervormige rozet groeien. De bladeren zijn lang en smal met een heldergroene kleur en een lichte beharing. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De bloemen van de 'Kapohoo Fire' bloeien langdurig en zijn perfect voor het toevoegen van een exotische uitstraling aan elke ruimte. Het is een populaire keuze voor binnenshuis als kamerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.