Guzmania 'Orito'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Orito' is een prachtige tropische plant met langwerpige groene bladeren die in een rozet groeien. De plant produceert felgekleurde bloemen die uit het midden van de rozet omhoog steken, meestal in tinten van rood, oranje of geel. Het is een epifytische plant, wat betekent dat het groeit op andere planten in zijn natuurlijke habitat. Guzmania 'Orito' houdt van helder, indirect licht en regelmatig water geven om gezond te blijven. Het is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn opvallende verschijning en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij houdt van een lichte standplaats, regelmatig water geven en af en toe voeding geven. Ook is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of het westen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Nee, de Guzmania 'Orito' houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht. Waterbehoefte: 1 keer per week kleine hoeveelheid water geven.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, bijvoorbeeld in een kamer met goede verwarming. Te lage temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  De plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, alle Bromelia's, waaronder de Guzmania 'Orito', staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig water geven aan de plant helpt deze eigenschap te behouden.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze plant gedijt het beste bij deze temperatuursbereik. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen voor optimale groei en gezondheid.

 • Het snoeien van de plant is niet nodig voor de groei en bloei. Verwijder alleen dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Let op dat de harde bladeren niet beschadigd raken tijdens het verzorgen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en gebruik bij voorkeur regenwater of gedestilleerd water om opbouw van zouten te voorkomen.

  De Guzmania 'Orito' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden, maar niet te drassig. Het is aan te raden om speciale potgrond voor Kamerplanten te gebruiken voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Guzmania plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang blootgesteld worden aan vocht. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat er water in de koker van de bloem blijft staan. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding en plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Snoei dode bladeren regelmatig weg om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant af te vegen met een vochtige doek. Gebruik hiervoor lauwwarm water en voorkom dat er water op de bloemen komt. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig en kan ook gedijen bij wat schaduw. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag. Zorg dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. De plant gedijt goed bij constante temperaturen, vermijd plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningbronnen.

  Kamerplanten, zoals Guzmania 'Orito', gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is dus belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid rondom de plant te controleren en indien nodig te verhogen, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en een slechte groei van de plant.

  De Guzmania 'Orito' gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen.

  Gebruik eens in de vier weken een vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens de groeiperiode. Wees voorzichtig met overbemesting, dit kan schade veroorzaken aan de wortels. Geef in de wintermaanden minder bemesting of sla een cyclus over.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Orito' is een prachtige tropische plant met langwerpige groene bladeren die in een rozet groeien. De plant produceert felgekleurde bloemen die uit het midden van de rozet omhoog steken, meestal in tinten van rood, oranje of geel. Het is een epifytische plant, wat betekent dat het groeit op andere planten in zijn natuurlijke habitat. Guzmania 'Orito' houdt van helder, indirect licht en regelmatig water geven om gezond te blijven. Het is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn opvallende verschijning en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.