Osteospermum 'Margarita Rosita'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Margarita Rosita' is een mooie en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de madeliefjesfamilie. De bloemen hebben een roze kleur met een donker hart en geven een vrolijke uitstraling aan de tuin of border. Deze plant is zeer geschikt voor in hanging baskets, borders of als bodembedekker. Osteospermum 'Margarita Rosita' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verkleurt en verdroogt in de herfst en winter, waardoor het niet het hele jaar door groen blijft. Het is een meerjarige plant die tijdens het groeiseizoen bloeit en groen blad ontwikkelt.

  De plant is matig winterhard en kan vorst verdragen tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst met bijvoorbeeld winterdekens. Het is belangrijk om de plant in de wintermaanden op een beschutte plek te zetten.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en wat meststoffen is voldoende.

  Osteospermum 'Margarita Rosita' heeft voldoende ruimte nodig, dus plant ze op minstens 30 cm afstand van elkaar. Geef de plant genoeg ruimte om zich te verspreiden en te groeien, zodat ze optimaal kunnen bloeien. Voor het beste resultaat, plant ze in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de volle schaduw zal de groei en bloei van deze plant minder goed zijn. Zorg er dus voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De Osteospermum 'Margarita Rosita' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant niet in een te natte omgeving staat.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Osteospermum 'Margarita Rosita' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. De plant zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin en kan dienen als voedselbron voor verschillende insectensoorten. Door de diversiteit aan planten in de tuin te vergroten, kan de biodiversiteit toenemen en een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de herfst, afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft dus veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei. Het liefst staat de plant op een plek met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt voornamelijk geteeld als decoratieve tuinplant vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek als eetbaar zijn gekweekt.

  Osteospermum 'Margarita Rosita' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Het snoeien van de plant is niet noodzakelijk, maar kan wel worden gedaan om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen. Snoei eventuele uitstekende takken terug naar een oog of knoop om de plant compact en gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  Gebruik potgrond van goede kwaliteit met een goede drainage voor deze tuinplant. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en luchtig van structuur. Zorg ervoor dat de potgrond vocht goed vasthoudt en niet te snel uitdroogt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook goed in de halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten die niet winterhard zijn, kunnen extra bescherming nodig hebben tijdens koude maanden. Denk aan mulchen met bladeren of stro, het gebruik van een beschermhoes, of het verplaatsen van de plant naar een vorstvrije plek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorstperiode begint.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Mest de plant in het voorjaar en geef hem voldoende zonlicht.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is een laag van organisch materiaal die op de grond rondom de plant wordt gelegd om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan bestaan uit materialen zoals stro, bladeren, houtsnippers of compost. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen.

  De Tuinplanten gedijen goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan blijven groeien. Het toevoegen van organische stoffen zoals compost kan de zuurgraad van de bodem helpen verbeteren.

  Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om mogelijke plagen zoals spint en bladluizen te voorkomen. Gebruik indien nodig organische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie om deze plagen te bestrijden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte helpt bij het vroegtijdig opsporen en behandelen van eventuele problemen.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Margarita Rosita' is een mooie en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de madeliefjesfamilie. De bloemen hebben een roze kleur met een donker hart en geven een vrolijke uitstraling aan de tuin of border. Deze plant is zeer geschikt voor in hanging baskets, borders of als bodembedekker. Osteospermum 'Margarita Rosita' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.