Osteospermum 'Brightside'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Brightside' is een prachtige bloeiende plant met felgekleurde bloemen in tinten van paars, roze en wit. De bloemen hebben een opvallend donker hart, wat zorgt voor een mooi contrast met de heldere bloemblaadjes. Deze plant bloeit van vroeg in het voorjaar tot laat in de herfst en trekt bijen en vlinders aan. Osteospermum 'Brightside' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen of bloembakken en is redelijk onderhoudsvriendelijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Osteospermum 'Brightside' is groenblijvend, wat betekent dat de plant het hele jaar door groene bladeren behoudt. Het is een winterharde tuinplant die ook in de wintermaanden zijn blad behoudt.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij koude temperaturen. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te halen tijdens de winter. Het is het beste om de plant in een pot te kweken zodat hij gemakkelijk verplaatst kan worden.

  Ja, de Osteospermum 'Brightside' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig zorg nodig heeft en goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en snoeien zal de plant goed doen.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen planten zodat ze zich niet belemmeren. Houd rekening met de volgroeide grootte van de plant bij het planten.

  Osteospermum 'Brightside' groeit het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei. In de schaduw zal de plant mogelijk minder bloemen produceren en minder gezond ogen.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt, maar ook dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren en indien nodig water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor bestuiving en draagt bij aan de voedselketen voor diverse insecten. Planten die algemeen geliefd zijn bij bestuivers zijn over het algemeen goed voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke plant die goed kan groeien in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant Osteospermum 'Brightside' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die gekweekt wordt vanwege zijn decoratieve bloemen. Eet geen planten uit de tuin tenzij u zeker weet dat ze eetbaar zijn.

  Ja, de plant heeft een klein geluidsdempend effect vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter heeft de plant geen significant geluidsdempend vermogen zoals bijvoorbeeld bamboe of grotere struiken. Het is eerder een bijkomend voordeel dan het hoofddoel van deze plant.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtenduren om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten met organische materialen voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst, bijvoorbeeld door hem te verplaatsen naar een beschutte plek of hem te bedekken met stro of vliesdoek. Op die manier kan de plant de koude temperaturen beter doorstaan en zal hij in het voorjaar weer fris uitlopen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade en deze indien nodig te behandelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar terug om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Osteospermum 'Brightside' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger kaliumgehalte voor een overvloedige bloei en gezonde groei. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Kies een organisch mulch zoals boomschors of compost voor optimale resultaten.

  De Tuinplanten hebben doorgaans een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te handhaven om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Test de bodem regelmatig om eventuele aanpassingen te kunnen maken indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij de plant Osteospermum 'Brightside', kunnen natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig het blad en de stengels van de plant geïnspecteerd worden op tekenen van insecten. Ook kan het helpen om de plant af en toe met een milde zeepoplossing te besproeien.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Brightside' is een prachtige bloeiende plant met felgekleurde bloemen in tinten van paars, roze en wit. De bloemen hebben een opvallend donker hart, wat zorgt voor een mooi contrast met de heldere bloemblaadjes. Deze plant bloeit van vroeg in het voorjaar tot laat in de herfst en trekt bijen en vlinders aan. Osteospermum 'Brightside' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen of bloembakken en is redelijk onderhoudsvriendelijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.