Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meririco'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Meririco' er en type hængende geraniplante med elegante, runde blade og små blomster i forskellige farver som pink, hvid og rød. Den trives godt i hængekurve eller blomsterkasser og kan blive op til 30 cm lang. Denne plante blomstrer fra forår til efterår og kræver regelmæssig vanding og sollys. 'Meririco' er kendt for sin lange blomstringsperiode og er et populært valg til at dekorere haver og altaner. Det er en nem at vedligeholde og alsidig plante, der tilføjer et glædeligt touch til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meririco' er en stedsegrøn plante. Dette betyder, at den beholder sine blade hele året, også om vinteren. Dette gør den ideel til at give farve og grønt hele året i haven.

  Denne haveplante er ikke vinterhårdfør og bør opbevares indendørs under frostperioden. Det er vigtigt at holde planten frostfri for at give vinterbeskyttelse. Den kan ikke overleve ved temperaturer under nul grader Celsius.

  Ja, Pelargonier er generelt lette at holde. De kræver regelmæssig vanding og let gødning, og trives godt i solrige steder. Beskæring fremmer blomstring.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meririco' har brug for tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig ordentligt. Sørg for en plantningsafstand på ca. 30 cm. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer pladsen.

  Pelargoniums trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i halvskygge. Sørg for, at planten modtager mindst 4 timers direkte sollys om dagen for de bedste vækstresultater. I skygge kan planten producere færre blomster og vokse mindre kompakt.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meririco' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne. Om sommeren kan det være nødvendigt at give mere vand på grund af højere temperaturer.

  Ja, Pelargoniums tiltrækker sommerfugle og bier med deres nektarholdige blomster. De er derfor smukke planter at have i haven for at tiltrække disse insekter. Pelargoniums er meget velegnede til at tiltrække bestøvere som sommerfugle og bier.

  Pelargonier er primært elsket for deres dekorative egenskaber og plantes ofte i haver og på altaner. Selvom de ikke bidrager meget til biodiversiteten, kan de tiltrække insekter som bier og sommerfugle. Derfor anbefales det at plante andre planter udover Pelargonier, som er gavnlige for biodiversiteten.

  Pelargoniums (Peltatum Grp) blomstrer fra maj til oktober. Blomstringen kan vare i flere uger op til flere måneder. Pelargoniums er populære haveplanter på grund af deres lange blomstringsperiode.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meririco' kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen for at vokse godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, når den er i fuld sol, især i varme perioder. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst og blomstring.

  Nej, planten er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage disse planter. Det er bedst kun at spise fødevareplanter, der er sikre at indtage for mennesker.

  Ja, planter har egenskaben til at opfange og reflektere lydbølger, hvilket gør, at de kan dæmpe lyd. Generelt set har planter med store blade og tæt vegetation en større dæmpende effekt end planter med små blade. Bemærk, at lyddæmpende effekten af planter normalt er minimal.

 • Det anbefales at fjerne regelmæssigt visne blomster og skud for at holde planten sund. Beskær planten om foråret for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Vær opmærksom på ikke at beskære for dybt, så der stadig er tilstrækkeligt med blade til fotosyntese.

  Pelargoniumen har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv vand ved plantens base og undgå at sprøjte vand på bladene for at undgå rådne.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer helt ud. For optimal vækst kan pottemulden beriges med organisk gødning.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden holdes let fugtig, og undgå vandoverløb for at forhindre rodøs. Regelmæssig tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meririco' trives bedst på et solrigt sted. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen. En veldrænet jord er også vigtig for en sund vækst af planten.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost og kolde temperaturer. En god mulighed er at flytte planten indenfor eller dække den med et tykt lag muld. Det er også vigtigt at give planten mindre vand i løbet af vinterperioden.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rødderne bliver for våde. Fjern regelmæssigt døde eller visne blade og blomster for at fremme væksten. Placér planten på et solrigt sted og gød den hver 2-4 uge i vækstsæsonen.

  For havenplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt med en balanceret gødning i vækstsæsonen. Vælg en gødning med et højere fosforindhold for at fremme blomstringen. Giv ikke planten gødning i hvileperioden om vinteren.

  Brugen af mulch hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Det anbefales at bruge organisk materiale såsom blade eller træflis. På den måde forbliver jorden omkring planten sund og frugtbar.

  Planten kræver en jord med en neutral til let sur surhedsgrad. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for sund vækst. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for sur eller for alkalisk.

  For haveplanter som Pelargonium 'Meririco' er der forskellige metoder til skadedyrsbekæmpelse. For eksempel kan du bekæmpe bladlus med en miljøvenlig sæbeopløsning, og trips med et specielt insektmiddel. Det er også vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr for at gribe hurtigt ind.

 • Beskrivelse

  De Pelargonium 'Meririco' er en type hængende geraniplante med elegante, runde blade og små blomster i forskellige farver som pink, hvid og rød. Den trives godt i hængekurve eller blomsterkasser og kan blive op til 30 cm lang. Denne plante blomstrer fra forår til efterår og kræver regelmæssig vanding og sollys. 'Meririco' er kendt for sin lange blomstringsperiode og er et populært valg til at dekorere haver og altaner. Det er en nem at vedligeholde og alsidig plante, der tilføjer et glædeligt touch til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.