Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meribleu'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Meribleu' is een hangende plant met donkergroene bladeren en blauw-paarse bloemen met donkere aderen. Het is een sterk groeiende en bloeiende plant die goed gedijt in hangmanden of bloembakken. 'Meribleu' heeft een opvallende kleur en voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of patio. Deze plant vraagt regelmatig water en voldoende zonlicht om te gedijen. Het is een populaire keuze voor het decoreren van balkons, veranda's en tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meribleu' is een niet-groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is aan te raden om 'Meribleu' vorstvrij te overwinteren.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven in de winter. Het is aan te raden om de plant naar binnen te verplaatsen of te beschermen tegen de koude temperaturen. Het is een tuinplant die niet bestand is tegen vorst.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig zorg. Ze gedijen goed in zonlicht en hebben regelmatige watergift nodig. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meribleu' heeft ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Zorg voor een geschikte standplaats met voldoende licht en lucht.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meribleu' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk langwerpiger en meer uitgestrekt groeien. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  De Pelargonium houdt van een vochtige grond, dus geef regelmatig water. Controleer de grond voordat je water geeft, zodat deze niet te nat wordt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, Pelargoniums staan erom bekend bijen en vlinders aan te trekken vanwege hun felgekleurde bloemen en zoete geur. Met name de bloeiende en nectarrijke bloemen van deze plant worden vaak bezocht door bestuivers. Het is een aanwinst voor elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Pelargoniums worden niet beschouwd als planten die veel bijdragen aan biodiversiteit, omdat ze geen inheemse soorten zijn en weinig ecologische waarde hebben voor lokale dieren en insecten. Het is daarom beter om te kiezen voor inheemse planten die een grotere bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meribleu' bloeit van mei tot aan de eerste vorst in het najaar en de bloei kan duren tot wel vier maanden. Deze plant is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de lange bloeiperiode.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. Zorg er ook voor dat de bodem goed vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Hoewel de planten uit de Pelargonium familie eetbaar zijn voor bepaalde dieren, zijn ze over het algemeen niet geschikt voor menselijke consumptie. Het wordt aanbevolen om de planten in de tuin te houden en niet te gebruiken als voedsel.

  Ja, Pelargoniums hebben de mogelijkheid om geluid te absorberen en te dempen. Dit komt door hun bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen absorberen en omzetten in kleine hoeveelheden warmte. Planten kunnen een gunstig effect hebben op de geluidsdemping in een tuin of op een terras.

 • Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meribleu' kan het beste regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug tot net boven een bladknoop. Snoei na de bloei om de plant te verjongen en te stimuleren tot nieuwe groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar laat de grond niet te drassig worden. Een voedzame potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochthoudende grond. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te zware of te zure grond voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen vorst.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig tegen vorst. Wikkel de plant in met noppenfolie of plaats hem op een beschutte plek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de koudere maanden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme zomermaanden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen en voeg om de paar weken meststof toe voor optimale groei. Snoei de plant indien nodig om een compacte vorm te behouden.

  Om de groei en bloei van deze plant te bevorderen is het aan te raden om regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor tuinplanten, bij voorkeur met een hoog kaliumgehalte voor een rijke bloei. Bemest de plant in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen om de gezondheid en vitaliteit te optimaliseren.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt vocht vast te houden en onkruid onderdrukt. Ook verbetert mulch de bodemstructuur en voegt organisch materiaal toe aan de grond. Het zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten in de tuin.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Meribleu' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep om ongedierte zoals bladluizen en witte vlieg te bestrijden. Ook regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en deze direct verwijderen kan helpen om de plant gezond te houden. Ten slotte kunnen planten die gevoelig zijn voor plagen zoals deze regelmatig worden bespoten met een milde oplossing van water en afwasmiddel om de aanwezigheid van ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Meribleu' is een hangende plant met donkergroene bladeren en blauw-paarse bloemen met donkere aderen. Het is een sterk groeiende en bloeiende plant die goed gedijt in hangmanden of bloembakken. 'Meribleu' heeft een opvallende kleur en voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of patio. Deze plant vraagt regelmatig water en voldoende zonlicht om te gedijen. Het is een populaire keuze voor het decoreren van balkons, veranda's en tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.