Ficus benjamina 'Twilight'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Twilight' is een prachtige kamerplant met glanzende, puntige bladeren die een mix van groen en crème hebben, waardoor een mooi contrast ontstaat. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een goede keuze voor binnenshuis. De Ficus benjamina 'Twilight' heeft een opvallende groeiwijze met hangende takken die elegant naar beneden buigen. Het is belangrijk om deze plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden en hem gezond te houden. Zet de Ficus benjamina 'Twilight' op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus benjamina 'Twilight' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot dunner blad en minder groei.

  De Ficus benjamina 'Twilight' heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, in de zomer kan dit wat vaker zijn dan in de winter. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus let op dat de plant niet te nat staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant weg te houden van felle zonnestralen.

  Ja, de plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en blootstelling aan tocht te vermijden. Zorg ervoor dat de plant op kamertemperatuur staat.

  De Ficus benjamina 'Twilight' bloeit niet en produceert geen bloemen. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve bladeren en groeit voornamelijk in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode is afwezig bij deze plant.

  Ja, de Ficus benjamina 'Twilight' is een luchtzuiverende plant. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Deze plant kan daarom bijdragen aan een schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit is de meest comfortabele omgeving voor deze kamerplant. Zorg er dus voor dat hij op een geschikte locatie staat om optimaal te gedijen.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Gebruik scherpe snoeischaren en verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Snoei de takken terug tot net boven een bladknoop om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Kamerplanten zoals "Ficus benjamina 'Twilight'" groeien het beste in goed doorlatende potgrond met een beetje vermiculiet voor extra drainage. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant elke paar jaar te verpotten met verse potgrond.

  Ficus benjamina 'Twilight' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organische meststoffen kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd te veel water om wortelrot te voorkomen. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden, dus af en toe voorzichtig afnemen met een zachte doek of een kwast kan helpen om de plant schoon te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een kamer met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een stabiele en gematigde temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 50% en 70% liggen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  De ficus benjamina 'Twilight' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de plant gezond te houden. Het toevoegen van zure grondverbeteraars kan helpen om de pH-waarde op het juiste niveau te houden.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om in het voorjaar en zomermaanden een vloeibare kamerplantenmest te geven. Gebruik de helft van de aanbevolen hoeveelheid om overbemesting te voorkomen. In de herfst en wintermaanden is het beter om de bemesting te verminderen of zelfs helemaal stop te zetten.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Twilight' is een prachtige kamerplant met glanzende, puntige bladeren die een mix van groen en crème hebben, waardoor een mooi contrast ontstaat. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een goede keuze voor binnenshuis. De Ficus benjamina 'Twilight' heeft een opvallende groeiwijze met hangende takken die elegant naar beneden buigen. Het is belangrijk om deze plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden en hem gezond te houden. Zet de Ficus benjamina 'Twilight' op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.