Zinnia 'Profusion Cherry'

Zinnia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zinnia 'Profusion Cherry' is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met felrode bloemen. De bloemen hebben enkele rijen bloemblaadjes en zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en is perfect voor in borders, bloembakken of als snijbloem in boeketten. Zinnia 'Profusion Cherry' kan goed gedijen in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is gemakkelijk te kweken en voegt een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Tuinplanten zijn over het algemeen niet groenblijvend en kunnen verschillende bloeiperiodes hebben. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden en te verzorgen volgens de specifieke behoeften.

  Zinnia 'Profusion Cherry' is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant in het najaar naar binnen te halen of als eenjarige plant te beschouwen. Zorg er dus voor dat de plant vorstvrij staat om deze te behouden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en de plant zal gedijen in de tuin. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  De Zinnia 'Profusion Cherry' heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte per plant nodig. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze op een zonnige plaats met goed doorlatende grond.

  Zinnia 'Profusion Cherry' groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is daarom niet aanbevolen om deze plant in de schaduw te planten, aangezien dit de groei en bloei kan belemmeren. Het beste is om deze plant op een zonnige en goed gedraineerde locatie te planten voor optimale resultaten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Houd de grond vochtig maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en de overvloedige nectar die wordt geproduceerd. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en helpen bestuiven. Planten van deze soort zullen zorgen voor een levendige en geurende omgeving voor deze belangrijke bestuivers.

  Ja, zinnia's zijn goed voor biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun felgekleurde bloemen en nectar. Ze dragen bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te bieden om de biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  De Zinnia 'Profusion Cherry' bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden. Deze tuinplant heeft een lange bloeitijd en zorgt voor kleur in de zomer en herfst.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is daarom belangrijk om hem op een zonnige plek te planten. De plant heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig.

  Nee, de Zinnia 'Profusion Cherry' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn decoratieve bloemen en niet geschikt is voor consumptie. Het wordt afgeraden om de bloemen of bladeren van deze plant te eten.

  Zinnia 'Profusion Cherry' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een bloeiende plant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. De plant heeft geen specifieke eigenschappen die geluid absorberen.

 • Om de groei te bevorderen en dode bloemen te verwijderen, kun je regelmatig de zinnia plant snoeien. Dit kan het beste gedaan worden door de bloemsteel helemaal terug te knippen tot aan de basis van de plant. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Zinnia 'Profusion Cherry' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Water geven in de ochtend of avond is het meest effectief.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond die te lang vocht vasthoudt.

  Zinnia 'Profusion Cherry' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond met een neutrale tot licht zure pH. De bodemkwaliteit moet vochtig zijn maar niet te nat, en de plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant.

  In de winter heeft deze tuinplant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de bodem rondom de plant met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen. Je kunt ook een beschermende winterhoes of tuinvlies over de plant plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Te veel bemesting kan leiden tot een overmatige groei en minder bloemen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het kan worden aangebracht rond de planten in het voorjaar om de wortels te beschermen. Kies organisch mulch materiaal zoals schors of compost voor het beste resultaat.

  De Zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is het best tussen een pH-waarde van 6,0 en 7,0. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor de meeste tuinplanten, waaronder Zinnia 'Profusion Cherry'. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals deze bloem, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op luizen, rupsen en spint. Een milieuvriendelijke manier om dit te doen is door een oplossing van water en groene zeep te gebruiken. Voor ernstigere plagen kan ook biologische bestrijding met sluipwespen of roofmijten worden overwogen.

 • Omschrijving

  Zinnia 'Profusion Cherry' is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met felrode bloemen. De bloemen hebben enkele rijen bloemblaadjes en zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en is perfect voor in borders, bloembakken of als snijbloem in boeketten. Zinnia 'Profusion Cherry' kan goed gedijen in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is gemakkelijk te kweken en voegt een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.