Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Lila'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Decora Lila' er en hængende plante med smukke lilla blomster og mørkegrønne blade. Blomsterne har en iøjnefaldende farve og er perfekte til at opfriske altaner og terrasser. Denne plante trives godt i solen og kræver regelmæssig vanding. Det er en let at pleje plante, der er et smukt supplement til enhver have eller udendørs rum. Pelargonium 'Decora Lila' tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til et godt valg for elskere af havens natur.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Dette gør det til et smukt supplement til din have i alle sæsoner.

  Denne plant har en vinterhårdhed mellem -5 til -10 grader Celsius. Det anbefales at bringe planten indenfor eller beskytte den med fiberdug ved frostvejr. Planten tåler ikke kraftig frost godt.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Lila' er generelt nem at vedligeholde. Denne plante kræver ikke meget speciel pleje og kan trives godt i haven. Så længe planten får tilstrækkeligt sollys, vand og næringsstoffer, vil den vokse og blomstre godt.

  Pelargonier har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt. De har brug for plads til at brede sig ud og få tilstrækkeligt lys og luft. En afstand på cirka 30 cm mellem planterne anbefales.

  Pelargonier vokser bedst i fuld sol, men kan også vokse i halvskygge. De har dog brug for mindst 4 til 6 timers sollys om dagen for optimal vækst. For lidt sollys kan resultere i længere og svagere skud.

  Denne plante har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden i omgivelserne. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. I vinterperioden kan planten have mindre behov for vand.

  Ja, Pelargoniums er kendt for deres blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne indeholder nektar, der tiltrækker disse bestøvere og hjælper med bestøvningen af andre planter. Dette gør dem til en værdifuld tilføjelse til haven for at fremme biodiversitet.

  Pelargonium Peltatum er ikke særlig attraktiv for bestøvere og har en begrænset bidrag til biodiversitet. Det er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Denne plante blomstrer fra maj til september og blomstrer i gennemsnit i 4 til 6 uger.

  Ja, Pelargonium 'Decora Lila' kan godt tåle fuld sol og trives godt på en solrig placering i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i perioder med skarpt sollys for at undgå udtørring. Derudover kan planten også trives godt på en solrig altan eller terrasse.

  Nej, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Lila' er ikke spiselig. Det er en dekorativ plante, der primært dyrkes på grund af sine smukke blomster og blade. Det frarådes at spise denne plante.

  Nej, Pelargonium 'Decora Lila' har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en blomstrende plante, der primært dyrkes på grund af dens dekorative værdi i haven. Den har ingen specielle egenskaber til at dæmpe lyd.

 • Pelargonier kan regelmæssigt beskæres for at fremme en kompakt og busket vækst. Dette bør gøres bedst om foråret eller efter blomstringen. Fjern gamle blomster og grene for at holde planten sund.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt ikke at overvande planten for at undgå rodæd.

  Denne plante trives godt i god drænet pottemuld med tilstrækkelig fugtighed. Sørg for, at pottemulden er rig på næringsstoffer for optimal vækst. Undgå at give for meget vand for at forhindre rådne rødder.

  Jordkvaliteten til Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Lila' skal være godt drænet og helst let sur til neutral. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer og ikke er for kompakt. Regelmæssig tilføjelse af kompost eller organisk gødning kan forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet og forbliver tilstrækkeligt fugtig. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Have duu planter som hængende geranier brug for beskyttelse i vintermånederne. Sørg for et godt muldlag omkring rødderne og beskyt planten mod frost. Flyt eventuelt planten til et beskyttet sted under køligere perioder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for tilstrækkelig ernæring og fjern regelmæssigt visne blomster. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  Disse planter har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen, fra forår til efterår. Brug en speciel gødning til blomstrende planter til dette formål. Overgødning bør undgås for at forhindre rodforbrænding.

  Mulch er et lag organisk materiale, der placeres omkring planten for at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Det kan bestå af fx kompost, blade eller barkflis. Mulch er især nyttig i tørre perioder og kan fornyes årligt.

  Denne plante kræver en jord med en let sur til neutral pH-værdi for optimal vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anbefales for plantens sundhed.

  For at bekæmpe skadedyr i havplanter som disse, er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for tegn på skadedyr som bladlus, trips eller spindemider. Naturlige fjender som mariehøns, snyltehvepse og rovmider kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Biologiske bekæmpelsesmidler baseret på f.eks. pyrethrum eller neemolie kan også være effektive mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Pelargonium 'Decora Lila' er en hængende plante med smukke lilla blomster og mørkegrønne blade. Blomsterne har en iøjnefaldende farve og er perfekte til at opfriske altaner og terrasser. Denne plante trives godt i solen og kræver regelmæssig vanding. Det er en let at pleje plante, der er et smukt supplement til enhver have eller udendørs rum. Pelargonium 'Decora Lila' tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til et godt valg for elskere af havens natur.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.