Campanula longistyla 'Isabella Blue'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula longistyla 'Isabella Blue' er en flerårig plante med klokkeformede blomster i en lysblå farve. Planten har lange stængler med smalle blade og blomstrer fra foråret til sommeren. 'Isabella Blue' er en kompakt plante, der trives godt på solrige til halvskyggede steder i haven. Denne art tiltrækker sommerfugle og bier og er ideel til bede, stenbede og blomsterkasser. Det er en let at vedligeholde plante, der kræver regelmæssig vanding og næring for en sund vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Campanula longistyla 'Isabella Blue' er generelt let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det kræver regelmæssig vanding og en lys placering, men det er ellers en stærk plante, der trives godt i de fleste miljøer. Beskæring af visnede blomster fremmer blomstringen og det generelle udseende af planten.

  Ja, Campanula longistyla 'Isabella Blue' har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten på et solrigt sted i huset, hvor den kan modtage direkte sollys. For lidt lys kan føre til problemer som få blomster og svag vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, så det er bedst at holde jorden let fugtig. Giv vand cirka én gang om ugen, afhængigt af forholdene i det rum, hvor planten befinder sig. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da det kan forårsage rodskade.

  Denne plante kan ikke lide skarpt sollys og foretrækker et lyst sted med indirekte sollys. For meget sol kan brænde bladene og beskadige planten. Derfor er det bedst at holde planten væk fra direkte sollys.

  Planten trives bedst ved varme temperaturer og foretrækker at stå et sted, hvor det er varmt. Den tåler ikke godt kulde eller temperaturændringer. Det er derfor vigtigt at placere planten et varmt og stabilt sted.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne juni til og med august, og blomstringsperioden kan vare 4 til 6 uger.

  Ja, Campanula longistyla 'Isabella Blue' er en luftrensende plante. Planter i almindelighed hjælper med at forbedre luftkvaliteten ved at absorbere skadelige stoffer og frigive oxygen. Denne plante kan absolut bidrage til et sundere miljø at leve i.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for plantevækst og blomstring. Sørg for at placere planten et sted, hvor temperaturen er inden for dette område.

 • Planten skal beskæres efter blomstring for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstængler for at holde planten sund. Beskær regelmæssigt for at forhindre, at planten bliver for stor og frodig.

  Sørg for at give planten regelmæssigt vand, og hold jorden fugtig, men undgå at den bliver drænet. Lad jorden tørre let ud mellem vandingerne, før du giver vand igen. Denne stueplante trives bedst i en let fugtig atmosfære.

  Campanula longistyla 'Isabella Blue' trives godt i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten regelmæssigt og giv den gødning i vækstsæsonen.

  Planten kræver god drænet jord og trives bedst i fugtig, frugtbar jord med en neutral surhedsgrad. Sørg for god dræning for at undgå rodrot. Beriget pottemuld specielt til indendørs planter kan bruges til at få planten til at trives.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og skal have regelmæssigt vand, men ikke for meget for at undgå rodrot. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt og fjerne døde blomster og blade for at fremme væksten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys.

  For at rense planten kan du forsigtigt fjerne støv fra bladene med en blød klud. Sprøjt af og til planten med vand for at holde bladene rene og øge luftfugtigheden. Fjern regelmæssigt døde blade eller blomster for at holde planten sund.

  Denne stueplante foretrækker en lys placering med indirekte sollys. Placer den ikke i direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Sørg for mindst 4 timers lys om dagen for en sund vækst.

  Den optimale temperatur for denne stueplante ligger mellem 15 og 21 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperaturændringer. En konstant temperatur vil fremme væksten og blomstringen af planten.

  Luftfugtigheden for denne plante skal være moderat, ca. 50-60%. Sørg for, at miljøet ikke er for fugtigt eller for tørt for at holde planten sund. Regelmæssig sprøjtning kan hjælpe med at opretholde luftfugtigheden.

  Jordens surhedsgrad for denne plante skal være neutral til let sur. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel. Regelmæssig testning og justering af jordens pH-værdi kan hjælpe med sund vækst.

  Indendørs planter som Campanula longistyla 'Isabella Blue' har regelmæssigt brug for gødning for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning til indendørs planter i vækstsæsonen for at optimere vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødning.

 • Beskrivelse

  Campanula longistyla 'Isabella Blue' er en flerårig plante med klokkeformede blomster i en lysblå farve. Planten har lange stængler med smalle blade og blomstrer fra foråret til sommeren. 'Isabella Blue' er en kompakt plante, der trives godt på solrige til halvskyggede steder i haven. Denne art tiltrækker sommerfugle og bier og er ideel til bede, stenbede og blomsterkasser. Det er en let at vedligeholde plante, der kræver regelmæssig vanding og næring for en sund vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.