Campanula longistyla 'Isabella Blue'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula longistyla 'Isabella Blue' is een prachtige vaste plant met lange, slanke stelen en paarse klokvormige bloemen. Deze plant staat bekend om haar langdurige bloei van de lente tot de herfst, waardoor tuinen de hele zomer lang kleurrijk blijven. De 'Isabella Blue' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Met een hoogte van ongeveer 50 cm is deze plant ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Zorg voor regelmatig water geven en een goed doorlatende grond om optimaal van deze prachtige plant te kunnen genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die bloeit in de zomermaanden en zich goed ontwikkelt in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, de plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Verder is het aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten om lucht- en lichtcirculatie te bevorderen. Planten in groepen zorgt voor een mooi effect in de tuin.

  Ja, deze soort groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt in de schaduw. Zorg voor een geschikte bodem en voldoende water geven om de groei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven bij warm weer.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een ideale keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, deze plant trekt nuttige bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit bevordert. Daarnaast zorgt de plant voor extra bloemen en kleur in de tuin, wat ook bijdraagt aan de diversiteit van planten in de omgeving. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit over het algemeen van juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt ook goed op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Een goede afwatering van de grond is ook essentieel voor de gezondheid van de plant.

  Nee, Campanula longistyla 'Isabella Blue' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die bedoeld is voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie. Het wordt afgeraden om deze plant te eten vanwege mogelijke giftigheid.

  Ja, de Campanula longistyla 'Isabella Blue' heeft de eigenschap om geluid te dempen door de bladeren en bloemen geluidstrillingen te absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in een tuin of buitenruimte.

 • Campanula longistyla 'Isabella Blue' kan na de bloei teruggesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de bloemstelen tot aan de basis af. Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Campanula longistyla 'Isabella Blue' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. De potgrond moet vochtig worden gehouden, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd wateroverlast.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht vochtig. Zorg voor een bodem met een neutrale zuurgraad tot licht alkalisch. Voeg compost toe voor een goede voedingsrijkdom.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Het is geschikt voor in de tuin of in een border.

  In de winter kan het helpen om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind en hevige regenval door bijvoorbeeld een beschermende doek te gebruiken. Voor extra bescherming kan men de plant ook in een pot verplaatsen naar een beschutte plek.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals Campanula longistyla 'Isabella Blue' is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en het onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost en breng een laag van ongeveer 5 cm aan. Vernieuw de mulch jaarlijks om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt goed in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte zoals bladluizen, slakken en rupsen. Deze kunnen schade aanrichten aan de bladeren en bloemen. Indien nodig kunnen hier biologische bestrijdingsmiddelen voor gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Campanula longistyla 'Isabella Blue' is een prachtige vaste plant met lange, slanke stelen en paarse klokvormige bloemen. Deze plant staat bekend om haar langdurige bloei van de lente tot de herfst, waardoor tuinen de hele zomer lang kleurrijk blijven. De 'Isabella Blue' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Met een hoogte van ongeveer 50 cm is deze plant ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Zorg voor regelmatig water geven en een goed doorlatende grond om optimaal van deze prachtige plant te kunnen genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.