Osteospermum 'Orania Peach'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Orania Peach' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met perzikkleurige bloemen. De bloemen zijn groot en opvallend, en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Osteospermum 'Orania Peach' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in de volle zon. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die goed bestand is tegen droge omstandigheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal tijdens de wintermaanden zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit met mooie bloemen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode extra te beschermen tegen vorst. Geschikt om als tuinplant te gebruiken.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Osteospermum 'Orania Peach' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om de groei en bloei niet te belemmeren. Zorg ook voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook matig groeien in de halfschaduw. Voor een optimale groei en bloei is zonlicht echter aan te bevelen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede drainage om problemen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grondvochtigheid te controleren.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen en felgekleurde bloemblaadjes. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan de biodiversiteit door nectar en pollen te leveren aan bestuivende insecten. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in je tuin te hebben om verschillende soorten insecten aan te trekken. Geef de voorkeur aan inheemse planten voor de beste ondersteuning van lokale biodiversiteit.

  De Osteospermum 'Orania Peach' bloeit van mei tot en met september. De bloemen blijven ongeveer 6 tot 8 weken bloeien tijdens deze periode.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in de zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft de Osteospermum 'Orania Peach' de potentie om geluiden enigszins te dempen dankzij zijn bladeren en stelen. Echter zal het effect minimaal zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten en materialen. Het gebruik van meerdere planten samen kan de geluidsdempende werking versterken.

 • Om de bloei te bevorderen, is het aan te raden om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan de Tuinplanten, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om 's ochtends water te geven om schimmelgroei te voorkomen.

  De Osteospermum 'Orania Peach' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar laat de grond ook niet volledig uitdrogen. Het gebruik van potgrond speciaal voor tuinplanten bevordert een gezonde groei en bloei.

  Zorg voor een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem mag wat aan de zure kant zijn, en vochthoudend maar niet te nat. Verrijk de bodem met compost voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De Tuinplanten zoals "Osteospermum 'Orania Peach'" kunnen gevoelig zijn voor vorst, vooral tijdens strenge winters. Het is aan te raden om de plant te beschermen door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de basis te leggen. Ook kan een beschermende doek of bubbeltjesplastic over de plant worden aangebracht tijdens koude periodes.

  Deze plant heeft regelmatig water en zonlicht nodig voor optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en zomermaanden volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus gebruik de juiste hoeveelheid.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de Tuinplanten aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook bij het reguleren van de bodemtemperatuur en voedingsstoffen vast te houden voor gezonde groei. voor optimaal resultaat, breng een laag mulch van 5-7 cm aan, maar vermijd direct contact met de stengels van de planten.

  De bodem waarin deze tuinplant gedijt, moet een neutrale tot licht zure pH hebben. Een pH tussen 6,5 en 7 is ideaal voor de optimale groei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte op afstand te houden, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op luizen en spint. Als er toch ongedierte aanwezig is, kunt u gebruik maken van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of zeepwater. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Orania Peach' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met perzikkleurige bloemen. De bloemen zijn groot en opvallend, en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Osteospermum 'Orania Peach' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in de volle zon. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die goed bestand is tegen droge omstandigheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.