Gazania 'Kiss Bronze'

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gazania 'Kiss Bronze' is een prachtige en opvallende vaste plant met bronzen bloemen en zilvergrijs blad. De bloemen hebben een opvallende kusvormige tekening in het midden. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders aan. Gazania 'Kiss Bronze' groeit het beste in goed doorlatende grond en zonnige standplaats. Deze plant is zeer geschikt voor in borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Gazania 'Kiss Bronze' is een tuinplant die niet groenblijvend is. Het blad van deze plant zal afvallen in de winter. Het is dus geen wintergroene plant.

  De Gazania 'Kiss Bronze' is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren. Het is gevoelig voor koude temperaturen en zal niet overleven bij strenge vorst.

  'Gazania 'Kiss Bronze' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en dood uitgebloeide bloemen verwijderen bevorderen de groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Plant ze op een afstand van 30 cm uit elkaar om voldoende ruimte te bieden voor de wortels. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de planten.

  Nee, Gazania 'Kiss Bronze' groeit het beste in de volle zon. Het is een zonminnende plant en zal in de schaduw niet goed gedijen. Om de beste groei en bloei te bevorderen, plant je deze in een zonnige locatie.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de zomerperiode kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit bevordert.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan met zijn opvallende bloemen. Hierdoor draagt hij bij aan de biodiversiteit in jouw tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel zes weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden en heeft daarom veel zonlicht nodig om goed te groeien en te bloeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die vooral bekend staat om zijn opvallende bloemen en vrolijke kleuren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn.

  Ja, tuinplanten zoals Gazania's kunnen een bijdrage leveren aan het dempen van geluid door hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, de mate van geluidsdemping hangt af van factoren zoals plantendichtheid en -grootte. Over het algemeen kunnen tuinplanten een gunstig effect hebben op het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Het snoeien van de Gazania 'Kiss Bronze' is niet noodzakelijk, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden weggeknipt. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert een langere bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een mengsel van potgrond en zand voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een goede afwatering om optimale groei te bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter kunnen tuinplanten worden beschermd door ze te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Ook is het belangrijk om de planten niet te snoeien in het najaar, zodat ze sterker de winter in kunnen gaan. Zorg er daarnaast voor dat de planten voldoende water hebben gekregen voor de vorstperiode.

  De plant vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven tijdens droge periodes is belangrijk. Dode bloemen regelmatig verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en de zomer organische meststoffen te gebruiken. Dit stimuleert de groei en bloei van de plant. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan voedingsstoffen in de grond wat schadelijk kan zijn voor de plant.

  Het is aan te raden om Gazania 'Kiss Bronze' te mulchen. Dit helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch.

  Planten zoals Gazania 'Kiss Bronze' gedijen het beste in neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van plagen. Wanneer er ongedierte wordt ontdekt, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van companion plants die bekend staan om hun afweer tegen bepaalde plagen.

 • Omschrijving

  De Gazania 'Kiss Bronze' is een prachtige en opvallende vaste plant met bronzen bloemen en zilvergrijs blad. De bloemen hebben een opvallende kusvormige tekening in het midden. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders aan. Gazania 'Kiss Bronze' groeit het beste in goed doorlatende grond en zonnige standplaats. Deze plant is zeer geschikt voor in borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.