Gazania 'Kiss Orange'

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gazania 'Kiss Orange' is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende oranje bloemen. Het heeft een laagblijvende groeiwijze en groen blad met zilverkleurige beharing. De bloemen van deze plant bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. Gazania 'Kiss Orange' gedijt goed in de volle zon en heeft een goede afwatering nodig. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Gazania 'Kiss Orange' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die na de bloei zal afsterven. Deze plant moet elk jaar opnieuw geplant worden.

  Tuinplanten zoals deze zijn over het algemeen niet winterhard en kunnen niet goed tegen vorst. Het is aan te raden om ze binnen te zetten tijdens de wintermaanden. Als de plant buiten blijft, kan deze beschadigd raken of zelfs doodgaan door de kou.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Voor de Gazania 'Kiss Orange' heeft u ongeveer 20-30 cm ruimte per plant nodig. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de groeiruimte van de planten in de breedte.

  Tuinplanten zoals Gazania 'Kiss Orange' groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te plaatsen.

  De Gazania 'Kiss Orange' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal ze aantrekken in je tuin. Het helpt bij de bestuiving en het bevorderen van een gezonde biodiversiteit in de tuin. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn over het algemeen zeer geliefd in de tuin en bevorderen de natuurlijke balans.

  Ja, de plant is geschikt voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel biedt voor bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Daarnaast trekt het planteneters aan die zich voeden met de bladeren. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf juni tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld 12 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft behoefte aan veel zonlicht. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant in een zonnige plek wordt geplaatst voor optimale groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant en mag niet worden geconsumeerd. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt gegeten.

  Ja, als Tuinplant is Gazania 'Kiss Orange' niet geluidsdempend.

 • Je kunt dode of beschadigde bloemen en bladeren regelmatig verwijderen. Door de plant na de bloei licht terug te snoeien, kan hij zich opmaken voor een nieuwe bloeiperiode. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon is om besmetting van ziektes te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  Voor de plant "Gazania 'Kiss Orange'" wordt aangeraden om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. In de winterperiode kan de plant het beste droger gehouden worden voor een optimale groei.

  De Gazania 'Kiss Orange' gedijt goed in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  De standplaats van deze plant is het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de grond goed waterdoorlatend is.

  Om de plant tijdens de winter te beschermen, is het het beste om hem naar binnen te brengen in een koele, vorstvrije ruimte. Als dit niet mogelijk is, kan de plant bedekt worden met een laag mulch of stro om hem te beschermen tegen vorstschade. Het is belangrijk om de plant tijdens de winterperiode zo min mogelijk water te geven.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is droogtetolerant. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals de Gazania 'Kiss Orange' hebben in het voorjaar en zomer regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de grond rondom de plant wordt gelegd. Het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de plant te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het wordt vaak aanbevolen voor tuinplanten.

  De Gazania 'Kiss Orange' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen met geschikte meststoffen indien nodig. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij de plant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van insecten. Indien nodig kunnen insecticiden op natuurlijke basis worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren om plagen vroegtijdig te kunnen aanpakken.

 • Omschrijving

  Gazania 'Kiss Orange' is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende oranje bloemen. Het heeft een laagblijvende groeiwijze en groen blad met zilverkleurige beharing. De bloemen van deze plant bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. Gazania 'Kiss Orange' gedijt goed in de volle zon en heeft een goede afwatering nodig. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.